Terzioğlu: Siyasette üslup kirlenmemeli!

CHP Van Milletvekili Adayı Haluk Terzioğlu, siyasette gerginliklerin olmaması ve siyasilerin kullandığı dilin de yumuşak olması gerektiğini belirterek, "Siyasi ahlakın eksik olmadığı bir siyasetle birçok sorun çözülür" diye konuştu. Terzioğlu, Meclis'e gitmesi halinde önemli projeleri hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

Terzioğlu: Siyasette üslup kirlenmemeli!

            24 Haziran seçimlerine iki haftadan az bir süre kala, Van'da siyasetçiler de çalışmalarını hızlandırdı.
Bir yandan seçim ziyaretlerini gerçekleştiren milletvekili adayları, öte yandan kapı kapı dolaşarak kendilerini ve seçilmeleri halinde yapacakları çalışmaları anlatıyor.

 


         CHP'nin 3. Sıra Milletvekili Adayı Haluk Terzioğlu da gazetemizi ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş'ın sorularını yanıtladı.
1983 Van doğumlu olduğunu, ilk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladığını anlatan Terzioğlu, Yüksekokul mezunu olmanın yanı sıra, işletme bölümünü okuduğunu ifade etti.

 


          Terzioğlu, siyasete atılmadan önce ticaretle uğraştığını belirterek, "Siyaset öncesinde doğalgaz işiyle uğraşıyorduk. Siyasete girmemin en büyük sebeplerinden birisi ise çocuklarımızın geleceğinin geleceklerini göremediğimizden dolayıdır. Umarım siyasette güzel işler yaparız" dedi.

 


            2005 yılında CHP'de il kurultayında yönetim kurulu üyesi olarak seçildiğini, yönetim kurulu üyeliğimden hemen sonra il başkan yardımcılığına seçildiğini belirten Terzioğlu, "Bu süre içinde partiyle iç içeydim zaten. Saygıdeğer il yönetimi ve il başkanımız Mehmet Kurukcu'nun teklifinden dolayı aday adayı oldum. Şimdi üçüncü sıra adayıyım. Çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.


           Meclis'e girmesi halinde önemli projeleri hayata geçirmeye düşündüğünü anlatan Haluk Terzioğlu, "Şimdi projelerimiz olmasaydı ben siyasete girmezdim. İlimizle alakalı birçok sıkıntı ve sorunla boğuşuyoruz. Bundan dolayı siyasete girme kararını aldım. Kardeşlik huzur ve barış içerisinde herkesi kucaklayıcı bir şekilde çalışmalar sürdüreceğim. Özellikle vaatlerimden biri de 'vekil evi' kurmaktır. Daha önceki siyasetçiler de böyle bir talepte bulunmuşlardı, ama yapmadılar. Ben özellikle bir vekil bürosu kuracağım. Bu vekil evini de tüm vekillere açacağım. Vekiller orada sorunları öğrenebilecek. Vatandaşlarımızın, halkımızın sorun ve sıkıntıları varsa giderilebilecek. O vekil evinde en çok istediğim şey ise bütün siyasi partilerin vekillerini bir araya toplamaktır. Eğer bir karar alınacaksa tüm vekillerimiz ile birlikte Van'ımız adına o kararı almaktır" diye konuştu.

 


        Van'da kalıplaşmış sorunların olduğunu ve uzun süredir bunların çözülemediğini vurgulayan Terzioğlu, "Van'daki sorunların çoğu kalıplaştı. Her siyasetçinin seçim zamanındaki bir vaadi olmuş. 16 yıldır AK Parti iktidarda, bu dönemden önce de çevre yolu, otogar, stadyum sorunu ve TOKİ problemleri vardı. Halen şimdi de var. İnşallah bu sorunları çözmek bizlere nasip olur" dedi.
Ülkede ve şehirde siyasetçilere olan güvenin azaldığına şahit olduğunu söyleyen Terzioğlu, "Son yıllarda siyasetçilere güven çok azaldı. Çünkü yapmayacakları birçok vaatte bulunuyorlar. Bizler seçim çalışması yaptığımızda yüzümüze kapılar kapanabiliyor. Biz de mümkün olduğunca suçun bizde değil, mevcut siyasetçilerde olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Yeni dönemde siyasetçilere olan güvenin artması için gayret göstermeliyiz. Ben bununla alakalı gerekirse meclise gittiğimde bu konuyla ilgili çalışmalarda da bulunacağım" ifadelerini kullandı.

 


          Siyasetteki üslup konusuna da değinen Terzioğlu, "Siyaset dili ne kadar sertleşse her zaman kardeşlik, huzur ve barış zedelenir. Nihayetinde siyasette düşmanlarımız yok, rakiplerimiz var. Buradaki siyasetçiler olarak da bizler yarın yine yüz yüze bakacağız. Saygı çerçevesinde seçim söylemleri olmalı" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de ilk turda tamamlanmasının zor olduğunu söyleyen Terzioğlu, ikinci tura kalması halinde Muharrem İnce'nin kazanacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER