Takva: Van halkı yanlış yaklaşımları mahkûm etmelidir!

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Kürtlerin en fazla kümelendiği partinin Ak Parti olduğunu söyleyerek, “Kürtleri kendine nikâhlı sayan siyasal bir yaklaşım var. Kürt halkı böyle bir yaklaşımı mahkum etmelidir!” ifadelerini kullandı. Takva, Van’da sadece siyah ve beyazın olduğu bir siyasal çizginin doğru olmadığını, gri bir siyasi çizgide çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Takva: Van halkı yanlış yaklaşımları mahkûm etmelidir!

          Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, internet üzerinden yayın yapan Akdamar TV’de Gazeteci Ayhan Yazlık’ın sorularını anlattı.
Van’ın nüfusunun 1 milyondan fazla olduğunu ve bu nüfusun çok büyük bölümünü gençlerin oluşturduğunu belirterek, “Ben bu şehirdeki sorunları ve gençlerin içinde bulunduğu sıkıntıları bilen biri olarak bu yola çıktım. Nüfusumuzun yarısını kadınlar oluşturuyor. Kadınlara yönelik projelerimiz var. Yine gençlerle ilgili projelerimiz var. Hizmet için yola çıktık, inşallah güzel işler başaracağız” dedi.

 

 

        Cumhur ittifakı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Takva, “Van’da bu ittifak çok da fazla kendini göstermiyor. Çünkü burada çift kutuplu bir siyaset var. Yerel seçimlerde hizmet ön plana çıkıyor. Dolayısıyla Van’da bu ittifaklar çok fazla öne çıkmıyor” şeklinde konuştu.

 


           “VAN’DA ÇALIŞMALARIMI ÖZGÜR ŞEKİLDE YAPMAMA HİÇBİR ENGEL YOK”
Uluslararası camianın Kürt meselesini Türkiye üzerinden devşirmeye çalıştığını belirten Takva, “Biz bunları burada yerel siyasetin malzemesi yapmamalıyız. Siyaset Ankara’da farklı, Van’da farklı yürüyor. Ben kendi çalışmalarımı Kürtçe yapıyorum, projelerimi Kürtçe anlatıyorum. Dolayısıyla bugüne dek bana niçin Kürtçe böyle bir yaklaşım gösterdiğimi kimse sormadı. Kaldı ki Van TSO’dayken bile 2013’ten beri Kürtçe yayın yapan tek meslek odası unvanına sahiptik. Kürtler adına siyaset yapanlar bizim yaptığımızı yapmadı. Bu söylemleri bizim önümüze bırakmaları da çok mantıklı değildi. Burada yaşayan Kürtlerin, Küresünnilerin, Acemlerin vesaire her ırktan vatandaşın güzel bir şekilde yaşamaya hakkı var” ifadelerini kullandı.

 


      Neçirvan Barzani’nin Van’a geldiğinde kendisine Kürtçe Van’ı tanıtan rapolar sunduklarını anlatan Necdet Takva, “Üstelik bunu o dönemin valisinin eliyle sunduk. Kimse niçin böyle yaptığımızı sormadı. Böyle bir yasak yok ki. Böyle bir engelden kim söz edebilir” dedi.

 


        “AK PARTİ, KÜRTLERİN EN FAZLA KÜMELENDİĞİ BİR PARTİ’DİR”
Ak Parti’nin Kürtlerin kümelendiği bir parti olduğunu ifade eden Takva, “Ben siyasal çalışmalarımı, halka erişim yollarımı Kürtçe yapıyorum. Buna hiçbir engel yok. Kürtlerin kümelendiği en büyük parti Ak Parti’dir. Yani Ak Parti kürtlerin partisidir. Kendini Kürt kimliğiyle ifade eden bir belediye başkan adayları var. Daha ne olsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin bir devrimci parti olduğunu, kendini geliştirerek yenileyen bir parti olduğunu söyledi. Düşünün durup dururken Ak Parti üyesi olmayan, kendini Ak Parti’li olarak anlatmayan birini, Cumhurbaşkanı arayıp belediye başkan adaylığı teklifinde bulunuyorsa elbette ki bunu iyi irdelemek lazım. Van’da siyah ve beyazın olmadığı, gri bir siyaset çizgisi çizmeye çalışıyorum. Karşı partiler, diğer partileri düşman olarak görmüş bugüne kadar. Bu yanlıştır. Van halkı sadece siyah ve beyazın olduğu bir ortamı arzulamıyor. Biz gri alanda çiçek yetiştirmeye gayret ediyoruz. İşin bir hümanizm tarafı var” şeklinde konuştu.

 


       Hiçbir partinin Kürtleri kendi nikahlarıymış gibi değerlendirmemesi gerektiğini anlatan Takva, “Kürtlerin nikahı kimsede değil ki. Böyle bir yaklaşım doğru değildir. Kürtleri kendine nikahlı sayan siyasal bir yaklaşım var. Kürt halkı böyle bir yaklaşımı mahkum etmelidir” ifadelerini kullandı.

 


      “BEN AK PARTİ’NİN ADAYIYIM, AMA BENİ ORTAK ADAY OLARAK GÖRENLER OLABİLİR”
Kendisinin kurumsal kimliğinin olduğunu ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu anlatan Takva, “Ama halkımız bizi ortak bir aday olarak görebilirse ne mutlu bize. Bakın Van halkı kadirşinas bir halktır. 80 yaşındaki adamın bize olan ilgisi, gözlerindeki parıltı bizi mutlu ediyor. Marjinal insanların bile evine gittiğimizde, kırsal bölgedeki bazı insanların bugüne dek hizmet almamasına şahit olduk. İnşallah halkımız artık hizmetle buluşacak. Van halkı artık kendini yeniden tarif etmeli. İnşallah Van halkı yeni bir devrim oluşturacak ve bu seçimlerde doğru karar verecektir” şeklinde konuştu.
Takva, Van’da uzun süredir stadyum yapılması konusunda talepler olduğunu da hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız geldiğinde bizzat bu sorunu ileteceğiz. Ama inşallah yerel seçimlerin ardından projelerimizden biri de bu olacaktır” diye konuştu.

 


       Başkan seçilmesi halinde hiçbir ayrışma içine girmeyeceğini vurgulayan Necdet Takva, “Bize oy versin veya vermesin herkese hizmeti şiar edineceğiz. Hizmet üzerinden siyaset yapacağız” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER