Mustafa Bayram'ın yerine Oğlu Hamit Bayram geçti

Van’ın önde gelen aşiretlerinden Ertuşi Aşireti Van Eski Milletvekili Mustafa Bayram’ın vefatının ardından toplantı gerçekleştirdi. Mustafa Bayram’ın yerine Oğulları Hamit ve Hecer Bayram seçildi.

Mustafa Bayram'ın yerine Oğlu Hamit Bayram geçti

   Van Başkale İlçesinde Kanaat önderi ve Ertuşi aşiretinin lideri İskender Ertuş’un önderliğinde 3 bin kişinin katılımıyla Başkale Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

   Toplantıya Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak ve Kamu kurum amirleri de katıldı.

   Toplantıda konuşan, Kanaat önderi ve Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş, yaptığı konuşmada, “Şerefhan aşireti Ertuşi aşiretinin 12 kolundan biridir. Rahmetli dedem Hasan Bey 12 aşiretin başkanı ve miralayıydı. Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana her zaman devletimizin ve bayrağımızın yanında olan aşiretleriz. 1984’ten beri koruculuk sistemini kabul eden en güçlü aşiretlerden biriyiz.  O günden bu yana terör örgütlerine bayrak açan aşiretlerdeniz. Hiçbiri biz Kürtleri temsil etmiyor. Biz bunları reddediyor ve kınıyoruz. Yaklaşık 2 ay önce değerli bir büyüğümüz, eski milletvekilimiz Mustafa Bayram’ı kaybettik. Yanımda bulunan Hamit Bayram Menglan kabilemizin reisi olarak atanmıştır. Kardeşi Hecer Bayram yardımcısı seçilmiştir. Allah onların yollarını ve bahtlarını açık etsin. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

    Program verilen yemeğin ardından Hamit Bayram ve kardeşi Hecer Bayram’ın tebrik edilmesiyle son buldu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER