Suriye'deki kadınların sesi olmak için yola koyuldular

Suriye’de kadınların yaşadığı sıkıntıları dünyaya duyurmak için çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından etkinlikler düzenleniyor. Van’da toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı da bir konvoy eşliğinde yola çıktı.

Suriye'deki kadınların sesi olmak için yola koyuldular

    Van’a Alipaşa Mahallesi’nde bulunan Yukarı Nurşin Camii önünde bir araya gelen İHH üyeleri, konvoy eşliğinde bir basın açıklaması yaptıktan sonra yola koyuldular.
    Beşşar Esed rejiminin özellikle ülkede bulunan hapishanelerde kadınlara yönelik akla hukuka uymayan tecavüz ve işkenceler olduğunu belirten İHH Kadın Kolları üyesi Avukat Kübra Emre, o kadınların sesi olmak için yola koyulduklarını dile getirdi.
     Kübra Emre, Süriye’de özellikle hapishanelerde 400 binden fazla insanın hukuksuz bir şekilde bulunduğunu belirterek, “13 binden fazla insan, bu dönemde bu hapishanelerde hayatını kaybetti. Akıbetinden hiçbir şekilde haber alınamayan 76 bin insanı ‘kayıp’ diye geçiyor haberler. 116’sı çocuk 4 bin 219’u kadın kayıp insan. 13 bin 581 kadın tutuldu. 6 bin 736 kadın ise halen bu hapishanelerdeler. İşkence görüyorlar, tecavüze uğruyorlar. Suriye rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı, kullanıyor. Bizler dünyanın dört bir yanından din, dil, ırk fark etmeden bir dünya kadın toplandık. Suriye hapishanelerinde beklenen vicdanın bu konvoyda olduğunu söylemek üzere yola çıkıyoruz. Seni kurtarmak için yola çıkıyoruz. Seni kurtarmanın, seni yaşatmanın bütün insanlığı yaşatmak, ümidi yaşatmak, yaşamı yaşatmak olduğunu biliyoruz. Buradayız. Bir dünya kadın buradayız. Orada olduğunu duyuracağız bütün dünyaya. Sizi kurtarana kadar tüm karar vericileri rahatsız edeceğiz. Sizin sesinizle ve bizim sesimizle buluşan vicdan konvoyu duvarları yıkacak” ifadelerini kullandı.
   Basın açıklaması sonrası konvoy Hatay’a yola çıktı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER