Sokak hayvanları için park ve bahçelere mama bırakıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve hayvan severler park ve bahçelere sokak hayvanları için mama bıraktı.

Sokak hayvanları için park ve bahçelere mama bırakıldı

    Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürlüğü ile İpekyolu Belediyesi, tarafından sıcak havalarda yiyecek ve su bulamayan sokak hayvanları için etkinlik düzenlendi. “Birlikte Yaşıyoruz, Birlikte Yaşatalım” sloganıyla bir araya gelen hayvanseverler ve belediye çalışanları, İskele Mahallesi Yaşar Kemal Parkı ve Halilağa mahallesi'nde bulunan Atatürk Kültür Parkı'na sokak hayvanları için mama bıraktı.

  Özelikle kedi ve köpekler ile yakından ilgilenen hayvanseverler, elleriyle beslediği kedi köpeklere de avuçlarından su içirdi. Parklarda yarılı ve bitkin halde bulunan hayvanlar ise veteriner hekimler tarafından tedavi edilip Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

    Bu etkinliğin asıl amacının halkta bir bilinç, bir duyarlılık oluşturmak olduğunu belirten Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Mahmut Erçili, “Burada bu işlemi halkımızla yapmamızın nedeni bir farkındalık oluşturmak. Çünkü vatandaşlarımız bu konuda ne kadar bilinçli olursa biz de bu konunun üstesinden o kadar çabuk geliriz. Çünkü belediyelerin bu konuda yapmış olduğu tüm alışmalara rağmen ne yazık ki kedi ve köpekler aşırı sıcaklardan dolayı açlık ve susuzluktan dolayı ölebiliyor. Bunun önüne geçmek bir farkındalık oluşturmak adına bugün halkımızla park ve bahçelere yem ve su bırakıyoruz. Bu çalışmalarımız yıl boyunca devam edecektir. Ben yoğun katılımlarından dolayı hayvan severlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

   Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi'nin yapmış olduğu bu etkinlikten oldukça memnun olduklarını dile getiren hayvanseverler ise farkındalık oluşturmak adına yapılan bu çalışmanın çok anlamlı olduğunu söyleyerek, çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi'ne teşekkür ettiler.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2019, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER