Şehit Mehmet Sakallı memleketine uğurlandı

Çaldıran İlçesi’nde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Mehmet Sakallı memleketi İzmir’e uğurlandı.

Şehit Mehmet Sakallı memleketine uğurlandı

   Çaldıran İlçesi’nde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle girilen çatışmada 06/11/2017 günü akşam saatlerinde, yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Üsteğmen Mehmet Sakallı için Van’da tören düzenlendi.

   Van Jandarma Asayiş Helikopter Filo Komutanlığı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve şehidimizin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı duanın ardından silah arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşınan Üsteğmen Sakallı’nın Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, defin işleminin gerçekleştirileceği İzmir’e götürülmek üzere tekbirler eşliğinde askeri uçağa konuldu.

   Törene, Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, vali yardımcıları, Çaldıran Kaymakamı Tekin Dündar, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, askeri erkân ve emniyet personeli katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER