Sağlık Sokak'ta park geleneği sürüyor

Beşyol trafiğini rahatlatmak üzere önce tek yönlü olarak hizmete açılan, ancak araç parkları üzerine daha sonra çift yönlü olan Sağlık Sokak’ta, bazı duyarsız sürücülerin park alışkanlığı sürüyor.

Sağlık Sokak'ta park geleneği sürüyor

     Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ve Hastane Caddesi ile Akköprü Yolu’nu birbirine bağlayan Sağlık Sokak’ta bazı sürücülerin araçlarını park etmesi yüzünden trafik aksıyor.

Yaklaşık üç hafta önce tek yönlü olarak hizmete açılan yol, araçların park etmesi sonucu kullanılamaz duruma gelmiş, yapılan haberler ve gelen tepkiler üzerine söz konusu yol çift yönlü olarak değiştirilmişti.

Bu şekliyle araç parklarının önüne geçilmesi planlanmıştı. Ancak çift yönlü yapılmasına rağmen Sağlık Sokak’ta bazı duyarsız sürücüler araçlarını yol kenarına park edince trafik aksıyor.

Vatandaşlar ise trafik yoğunluğunun azaltılması gidiş ve geliş yönlerine sokak boyunca park yasağı uygulaması getirildiğini, ancak birçok duyarsız sürücünün kurallara uymadığını belirterek, “Kurallara uymayanlar mutlaka cezalandırılmalıdır” şeklinde duruma tepki gösteriyor.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER