Projeleriyle ses getiren isim aday adayı…

Viyadük inşaatında kullanılan, İtalya, Almanya ve ABD'den ithal edilen ya da kiralanan kiriş sürücü makinesini Türkiye'de yerli imkanlarla imal eden Vanlı Makine Yüksek Mühendisi Mehmet Akif Güler, Ak Parti'den Milletvekili Aday Adayı olduktan sonra gazetemizi ziyaret etti. Ulusal ve uluslararası işlerle adını duyurmayı başaran Güler, görev verilmesi halinde ülkesine ve Van'a hizmet etmek istediğini vurguladı.

Projeleriyle ses getiren isim aday adayı…

         24 Haziran seçimleri yaklaşırken, Ak Parti Milletvekili Aday Adayları da ziyaretlerini sürdürüyor.
Gazetemizi ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Aday Adayı ve aynı zamanda Makine Yüksek Mühendisi Mehmet Akif Güler, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde ülkenin çıkarını düşünenler ve bu ülkenin kalkınmasını istemeyenlerin yarışacağını belirtti.
1971 Van Saray doğumlu olan Mehmet Akif Güler, Van Organize Sanayii Bölgesinde, Doğu Anadolu Bölgesinde ilk öngermeli kiriş tesisini kurup, hem bölgeye satış, hem de yurt dışına ihracat yaptı.

 


     Yurt içi ve Yurt dışında bir çok yol, köprü, viyadük ve üst geçitler yaptı. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü Projesinde Viyadükler, öngermeli kirişler imal edip, kendi tasarımı olan tamamen yerli ve milli makinaları bu projede kullandı. İstanbul İzmir Otoyolu projesinde Viyadük imalatında çalıştı.

 


     YERLİ VE MİLLİ PROJELER GELİŞTİRDİ
       Yurtdışından ithal edilen yüksek maliyetli ve büyük kapasiteli vinç sistemi olan Launching Girder makinasını, Türkiye'de ilk defa tamamen yerli ve milli olarak tasarlayıp projelendirdi ve imalatını, (o zamanki Tübitak yönetiminde olan FETÖ terör örgütü yanlısı yönetimin engellerine rağmen) hiçbir destek almadan tamamen kendi imkanlarıyla yaptı ve Kiriş Sürücü ismini vererek millileştirdi.
Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin isteği üzerine Dicle Nehri üzerine kurulan ve ağır taşıtların geçebileceği yüzen köprünün tasarımını, projelendirilmesini ve imalatını Türkiye'de kendi fabrikasında yapıp, ihraç etti. Tasarladığı prefabrik ve çelik üstgeçitler Türkiye'nin bir çok bölgesinde halen kullanılmaktadır. Özellikle çelik konstrüksiyon konusunda yaptığı projelerle kısa zamanda çelik ve çözümü zor projelerde aranan isim oldu. Yurt dışına sıra dışı üst düzey mühendislik gerektiren projeler tasarladı.

 


      Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş'a babasının vasiyeti hatırlatan Güler, "Babam Ali Güler'in bana ve kardeşlerime vasiyetini hayat boyu misyon edindim. Babam, bizlere "İşinizi kaliteli, sağlam ve güzel yapın. Bir sözleşme yapınca yapacağınız akiti yazıp bir sonraki gün unuttuklarınızı ekleyin. Kimseyi aldatmayın, aldatılmamak için tedbirinizi mutlaka alın. Ne pahasına olursa olsun, ne olursa olsun, Allah (c.c.) ile aranızı bozmayın. Allah'tan daha çok hiçbir şeyi sevmeyin ve Allah'tan daha çok hiçbir şeyden korkmayın. Allah (c.c.) ve Resülü'ne tabi olun, çalışın, çalışın… Sıkıntıya düştüğünüzde Allah'tan yana tercihinizi yaparsanız; O, bilmediğiniz ve ummadığınız zaman ve mekanda sizi rızıklandırır ve size yardım eder. Allah'tan hayırlı işlerinizde başarılar dilerim. Allah'a emanet olunuz, sizi korusun ve size yardım etsin" nasihatlerde bulundu.

 


         Ülkenin gelişmesini istemeyenlerin Ak Parti karşıtı bir cephede birleştiğini anlatan Mehmet Akif Güler, "Bizler de bir vatan evladı olarak, proje üreten birileri olarak vatanımıza, milletimize hizmet olarak aktarmak için siyasete soyunduk" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın proje üreten, çalışmak isteyen, ülkenin kalkınmasına katkı sunabilecek isimlerin aday olması isteği karşısında bu kararı aldıklarını anlatan Mehmet Akif Güler, "Bizler faydalı olmak için yola çıktık. Hakkımızda hayırlısının olmasını istiyoruz. Bildiğiniz gibi Ak Parti'de aday adaylığı konusunda da büyük yoğunluk oldu. Bu, gayet normaldir. İnsanlar gidip FETÖ'nün idare ettiği partilerden aday adayı olacak değil" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER