Öztürk: Kadına şiddet insanlığa ihanettir

İpekyolu Belediyesi Aile Destek Merkezi tarafından Berivan Kültür Merkezi'nden düzenlenen kutlama programında konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, kadına yönelik şiddeti ihanetle eşdeğer gördüklerini belirterek, "Şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Kadına şiddet, insanlığa ihanettir" dedi.

Öztürk: Kadına şiddet insanlığa ihanettir

    İpekyolu Belediyesi Aile Destek Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, bir kutlama programı düzenledi. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün de katıldığı programa büyük ilgi gösterildi.
        Kadınlara yönelik yaşanılan olumsuzlukların azaltılması, kadına şiddetin sıfırlanması ile alakalı bir farkındalık oluşturmak adına çeşitli programlar, etkinlikler düzenlendiğini belirten Öztürk, "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir. Dolayısıyla kim kadına şiddet uyguluyorsa, aslında tüm insanlığa ihanet ediyor anlamına gelir. Biz de buradan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında bir farkındalık oluşturmak için diyoruz ki; kadına kalkan el kırılır. Bizim için kadının toplumda yer alması önemli. Kadın hayatın kaynağı, hayatın merkezi. Kadın; şefkatin, merhametin, nezaketin sembolü. Dolayısıyla ben buradan tekrar hayatın kaynağı, merhametin, şefkatin sembolü olan tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum" dedi.
Kadının hayatın kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Vekili Öztürk, "Kadın; şefkatin, merhametin, nezaketin sembolüdür. Bir toplumda ne kadar çok kadın varsa o toplum o kadar ileridir, medenidir, üretkendir" ifadelerini kullandı.
 Maya Kadın Yaşam Merkezi öğretim görevlisi Taciser Çiftçi ile İpekyolu Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi YKS Kursları Sorumlu Müdiresi Mukadder Hakan Örgün, kadınlar adına yaptıkları konuşmalarda, kadının başta aile olmak üzere toplumun her kesimindeki işlevini ve önemini anlattı.
   Katılımcılara hediyelerinin takdiminin ardından, müzik dinletisi gerçekleşti.
    Öte yandan belediye tarafından yapılan açıklamada, Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde,  ilçe merkezinde kurulan 3 stantta, kadınlara 10 bin adet karanfilin verildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER