Nevzat İnanç'tan o iddialara yanıt…

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kendisiyle ilgili B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün yaptığı açıklamalara yanıt verdi. İnanç, mevzuat ve yasalar ne ise onu yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Ben Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak kentin her sporu ile uğraşmak durumundayım. Ama kentte sadece B.Vanspor varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

Nevzat İnanç'tan o iddialara yanıt…

    B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün katıldığı televizyon programında Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'a yönelik sarf ettiği sözlerle ilgili yanıtlar gecikmedi.

   İnanç, İl Müdürlüğü binasında gazetecilerle açıklamalarda bulundu.

 

   ÇATAK’TAKİ RAFTİNG YARIŞLARINA DÖNEMİN VALİSİNİN TALİMATLARI İLE GİTTİM

   B.Vanspor’un Van’daki maçlarına gelmemesine rağmen kendisine harcırah yazdığını iddia eden B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’e yanıt veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Biz sadece B.Vanspor’dan ibaret bir kent değiliz. B.Vanspor’un Van’da maçı olduğu zamanlar kentin sporu ile ilgili önemli bir durum olduğunda, başka yerlerde olmam gayet normaldir. Bakın Çatak’ta rafting yarışları olduğunda dönemin Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile ben oradaydım. Zaten Servet Bey bu durumu valimize ilettiğinde Valimiz kendisine gerekli cevabı verdi. Bu kent sadece B.Vanspor’dan ibaret değil. Bakın arkadaşlar daha bu hafta sonu sosyal medyada paylaştım, ben Kars Sarıkamış’ta yapılan Kayak ve Oryantirig Milli Takımı’nın katıldığı Avrupa Şampiyonası’ndaydım. Arkadaşlar 16 milli sporcu bu yarışlara katıldı. Bunun 13 tanesi Vanlıydı. Bu onurla ben plaket aldım” dedi.

 

   “STADYUMUN DEVRİ İLE İLGİLİ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

   İnanç, sözlerine devamla, “Bugüne dek Van’da 54 branşta çok sayıda başarılı sporcu çıktı. Kendisi tek bir sporcuyu arayıp tebrik etti mi. Onlara küçük bir hediye verdi mi? Bir eleştiride bulununca, insanın biraz da kendisini sorgulaması lazım. Beni 70 TL ile hırsızlıkla suçlayanlar büyük yanlış içindedir. Bakın arkadaşlar ödenek gelmiş de tribünler yapılmıyormuş iddiaları var. Bunların hepsi yalan. Stadın devri konusunda geçtiğimiz yıl ben dönemin genel sekreteri Mustafa Yalçın ile çok görüştüm. Daha sonra onlar da talepte bulundu. Stadyumun Büyükşehir’e devri ile ilgili biz B.Vanspor yöneticilerine görüştük, ama onlar tribünlerin yenilenme durumu olduğu için devrin şimdi yapılmamasını istediler”  dedi.

   Reklam gelirleri ile ilgili de konuşan Nevzat İnanç, “Arkadaşlar biz kamu kurumu yönetiyoruz. Burada bir yasa vardır. Biz bir protokolle bu stadı Büyükşehir’e devredersek bu reklam gelirlerini onlar alabilir. Ama bu stat bizim uhdemizdeyse, tek bir kuruş onlar alamaz. Buna rağmen bazı işadamları ile görüşeceklerini ve reklam gelirlerini kendilerine almak istediklerini söylediler. Tamam dedik. İşletme şube müdürümüze en alt tarifeden reklam alın dedik. Bunun için teşekkür beklerken, reklam gelirlerini kestiğimizi söylüyorlar. Mevzuat ne ise biz onu uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

   “TRİBÜNLERİN SAĞLAM OLUP OLMADIĞINI BEN BELİRLEMİYORUM”

   Yapımı devam eden tribünlerle ilgili konuşan İnanç, “Genel müdürlüğün daha önce çalıştığı profesyonel firmalara davetiye usulü gönderildi. Yüzde yirmi kırımla bir firmaya ihale edildi. Ama firma şu an işlerini yapıyor. Verilen süre bitmemiş. Bir müteahhidin yasal süresi bitmeden bir şey yapamazsınız. Şu an TIR yola çıkmış ve malzemeler gelince monte işlemleri yapılacak” dedi.

   Yenitürk’e yönelik eleştirilerini sürdüren İnanç, “Tribünler yıkılırsa mesulü benim olduğum söyleniyor. Ama arkadaşlar ben inşaat mühendisi değilim. Bir ilde oynanacak olan maçların oynanıp oynanmayacağına biz karar vermiyoruz. Tribünlerin sağlam olup olmadığı ilgili raporlar doğrultusunda belirlenir” dedi.

   Biletli taraftar sayısı konusunda da açıklamalarda bulunan İnanç, “Erokspor maçında biletli seyirci sayımız 2 bin 708 kişidir. Kemerspor maçında ise biletli seyirci sayımız 2 bin 49. Kendileri Federasyonu 3 bin 500 demiş. Eğer öyleyse, niçin fazla taraftar alınıyor?” ifadelerini kullandı.

   Milyonların yönetildiği profesyonel takımlar içinde kendilerinin aldığı 70 TL’nin konuşulmasının çelişki olduğunu belirten İnanç, “Gençlik Spor İl Müdürlüğü personellerinin aldığı 70 TL konuşuluyor. Takımı konuşmak lazım. Gündem değiştirmenin anlamı yok. Bugün biz varız, yarın yokuz. Ama bu takım sürekli var olacaktır. Kanun gereği, gelirlerin yüzde 18’i Spor Genel Müdürlüğü’nün, yüzde 7’si Federasyonların payıdır. Bunları niçin kestiğimiz bize sorgulanıyor. Koca stadyumda, elektrik, doğalgaz vs. sadece 350 TL kesiyoruz. Ben tüm bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi  

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER