Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinin önünde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Aday sadece ben değilim, 84 milyon aday. Sadece bana oy vermeyeceksiniz; siz kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Çünkü bu düzeni değiştirecek olan sizlersiniz. Bu, topyekun bir değişimin başlangıcı" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu'na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da eşlik etti. 

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nde, Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandıktan sonra CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Burada, parti önünde toplananlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir yola çıktılarını belirtti.

Yollarının aydınlık olması temennisinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Güzel bir gecedeyiz. Berat Kandili'ni andığımız gecedeyiz. Huzur içinde, birlikte yaşamak istiyoruz. Bugün bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Uzun zamana yayılan bir emeğin, özveriyle ilmek ilmek örülmüş bir ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim." dedi.

Kendisinin ve Millet İttifakı'nın Türkiye'yi akılla, erdemle ve liyakatle yönetmeye aday olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ben sadece bir cumhurbaşkanı adayı değilim, bereket, huzur ve adalet hasretinin de adayıyım. Gülümseyen yüzleri tekrar görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, kaygıları gidermeye, korkuları aşmaya, küslükleri barıştırmaya ve sofralara bereketi getirmek için adayım. Ama sadece ben değil, her vatandaşım, oy vermeye gidecek olan herkes, bu ülkeyi hak ettiği yaşam için değiştirmeye adaydır. Ben uzun bir yolculuktan geldim. Yol boyunca heybemi, bu güzel ülkenin insanlarının öyküleriyle doldurdum. Onların yüzleri, sesleri, özlemleri bana pusula oldu. Şimdi onlarla birlikte adayım. Bize, 'kader' dedikleri bu nizamı, değiştirmek istiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2023, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER