Mevlana Halit İlk Okulu'ndan güzel proje

Mevlana Halit İlk Okulu, Benim Annem Kitap Kurdu Projesiyle Anneler arasında kitap okuma yarışması düzenledi. Yarışma sonucu; Meryem Siyahtaş birinci olurken, Yıldız Dülek ikinci, Dilay Türkoğlu ise üçüncü oldu.

Mevlana Halit İlk Okulu'ndan güzel proje

           
     Edremit Mevlana Halit İlk Okulu, Benim Annem Kitap Kurdu adı altında düzenlediği Anneler arası kitap okuma yarışması büyük ilgi gördü.

 


      Katılımın yoğun olduğu Proje 2 dönemdir yapılıyor. 2. Dönem başlatılan Proje kapsamında Annelerin kitap okuyarak evde çocuklarına rol model olmaları ve bilgilenerek daha başarılı, daha bilinçli nesiller yetiştirmeleri amaçlanan Projede bu dönem, Doğan Cüceloğlu'nun kitabı okutuldu.

 


       Anneler arası Kitap okuma yarışmasında, Annelere okumaları için, Çocukları yetiştirirken yaptıkları hataları ve doğru davranışları görmeleri amacıyla Doğan Cüceloğlu'nun geliştiren Anne Baba isimli kitabı seçildi.
45 Velinin katılımıyla gerçekleştirilen Projede Kitabı okuyan Veliler, Osman Gazi Üniversitesi Araştırma görevlisi Esra Aktar'ın hazırladığı sorularla sınava tabi tutuldular. Sınav sonucunda Meryem Siyahtaş 1. Olurken, Yıldız Dülek 2., Dilay Türkoğlu ise 3. oldu.

 


        Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, Şube Müdürleri İsmet Samsa, Nurullah Karaman ve Mevlana Halit İlk Okulu Müdürü Nesim Keskin'in hazır bulunduğu törende dereceye giren Annelere birer tane Çeyrek altın verilirken, diğer katılımcılara ise küçük hediyeler verildi. Yarışmaya katılan öğrenci Velileri, bu organizasyonun geleneksel hale getirilmesini istediler.

 


      Mevlana Halit İlk Oklu Müdürü Nesim Keskin, Annem Kitap Kurdu Projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencinin yetiştirilmesinin en önemli ayaklarından biri Annedir. Biz bu Proje ile okuyan Anne en iyi Veli Profilidir düşüncesiyle yola çıktık. Bu projemizi geleneksel hale getirip her yıl düzenlemek istiyoruz. Velilerimizde bunu istiyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bizim geleceğimizi okuyan bilinçli anneler daha sağlam yetiştirir. Bu yarışmaya katılan tüm velilerimizi göstermiş oldukları duyarlılıktan ve çabadan dolayı tebrik ve taktir ediyor hepsine çok teşekkür ediyorum. Dereceye giren Velilerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıl tekrarlayacağımız bu projeye katılımın daha yüksek olacağına inanıyorum diyen Keskin, tüm Annelerimizi bu projeye bekliyorum. Projemizde bize her türlü desteklerini sunan başta Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine, Okulumuz öğretmenlerinden Hazal Balcı, tüm öğretmenlerimize ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER