Bazı sürücüler alternatif yol açtı

Ramazan ayında özellikle iftara yakın saatlerde trafiğin sıkıştığı Van'da, bazı sürücüler buldukları her kestirme yolu kullanıyor. Sıhke Caddesi Altaylı Parkı yanında yıkılan bir binanın bulunduğu yerde, araçları ile gide gele yeni bir yol açan sürücüler, adeta alternatif bir yol oluşturdular.

Bazı sürücüler alternatif yol açtı

       Van'da son zamanlarda artan araç sayısı ve artan nüfus sayısı, yeni ve alternatif yollara ihtiyaç olduğunu ortaya koydu.
Özellikle iftara yakın saatlerde trafik bazı caddelerde tıkanma safhasına geliyor.

 


       Bazı sürücüler ise buldukları kestirme yolları kullanarak, kırmızı ışığa takılmamanın yollarını arıyor. Bu caddelerden biri de Sıhke Caddesi Altaylı Parkı'nın olduğu alan.
Yaklaşık iki ay önce söz konusu alanda üç bloklu bir sitenin ağır hasarlı olduğu belirtilen bir binası yıktırılmıştı. Hemen parkın yanında bulunan bina enkazı kaldırıldıktan sonra orada bir boşluk oluştu. Yol ile kaldırım arasında da geçişi engelleyen bir durum olmadığını gören bazı sürücüler, söz konusu alanı yol olarak kullanmaya başladı.
Araçların gidiş gelişleri artıkça, orası yol olarak kullanıldı.

 


           Bazı vatandaşlar ise 3-5 dakika erken gitmek için söz konusu alanın yol olarak kullanılmasının yanlış olduğunu belirterek, "Buranın yol olarak kullanılmaması gerekir. Nihayetinde adeta alternatif bir yol yapılmak istenen yerin yanı bir park. Küçük de olsa bu parka aileler çocuklarını getiriyor. Çocuklar parkta oynuyor ve sağa sola koşuyor. Allah korusun bir çocuğa bu alanı yol olarak kullanan bir sürücü çarpabilir. O zaman bunun hesabını kim verir? Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması ve oranın yol olarak kullanılması engellenmelidir. Daha önce burada bir bina bulunuyordu. Bina hasarlı olduğu için yıktırıldı. Enkaz kaldırıldıktan sonra burada bir boşluk oldu. İnsanlar yan yoldan, sıhke caddesine bu boşluktan yürüyerek gidip gelince önce bir yaya yolu oluştu. Sonra bazı sürücüler burayı yol olarak kullanınca, başka sürücüler de bunu görerek aynısını yaptı ve adeta burayı yola dönüştürdüler. Şimdi özellikle iftar saatine yakın saatlerde Sıhke Caddesi'nde yığılmalar olduğunda Kırmızı ışık yandığı vakit araçlar durunca, bazı sürücüler bu yoldan sağdaki yola çıkıyorlar. Bu da tehlikeli oluyor. Çünkü yan yoldan çıkan bir araç aniden karşısında parkın arkasından çıkan bir araç görünce endişe yaşayabiliyor. Bu da kazalara davetiye çıkarabiliyor" yorumunda bulundular.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER