Kurukcu: Van heyeti olarak İmamoğlu'nun yanındayız

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, yeniden seçim kararı alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçim kararına tepki göstererek, “23 Haziran'da bizler Van heyeti olarak sayın Ekrem İmamoğlu'nun yanında olacağız” dedi.

Kurukcu: Van heyeti olarak İmamoğlu'nun yanındayız

            CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesi ve seçimin 23 Haziran'da yenilenmesi kararına sert tepki gösterdi.
Kurukcu, "İstanbul seçimleri sadece İstanbul'u ilgilendirmiyor. İstanbul seçimleri bütün Türkiye'nin sorunu haline geldi. Bütün dünyanın dikkatini çeken sorunlardan bir tanesi haline geldi. Ülkede önemli demokrasi sorunlarından birisi haline geldi. Ülkemizin geleceği noktasında kaygıların arttığı, bir seçim haline geldi. Bu anlamda Van'da da bu değerlendirmelerimiz gerçekleştiriyor. " dedi.

 


        "MİLLİ İRADEYE VURULMUŞ BİR DARBEDİR"
Kurukcu, YSK'nın aldığı kararın bir darbe olduğunu savunurken: "6 Mayıs'ta YSK bir karar verdi ve demokrasi tarihimize kara bir leke bıraktı. Bununla ilgili partimiz toplanarak önemli kararlar aldılar. Parti meclisimizde demokrasi ve özgürlük bildirgesi yayınlayarak, bunun aslında bir demokrasi ve özgürlük sorunu olduğunu belirttiler. Bizde bu değerlendirmeler çerçevesinde söylüyoruz ki İstanbul seçimlerinin yenilenmesi veya iptal edilmesi demokrasi ve milli iradeye vurulmuş bir darbedir. Görüyoruz ki darbeler her zaman topla, tüfekle yapılmıyor. Biz her türlü darbenin karşısında olduğumuzu defalarca ifade etmiştik. Bu topla, tüfekle yapılmayan ama bir kurumun ele geçirilerek yapılmış olduğu bir darbedir. Bu bir darbedir çünkü hiçbir geçerli sebebi yok ve demokrasi tarihimizde bizi komik duruma düşüren bir durumla karşı karşıyayız. Çünkü bu seçimde ilk defa bütün oylar aynı zarfa kondu ve aynı zarfa konula 3 oy geçerli sayılıyor Büyükşehir'e kullanılan oy usulsüz deniliyor. Dolayısıyla kendi işine gelene geçerli, işine gelmeyene geçersiz denen bir dünya olmaması lazım. Ama biz şunu söylüyoruz ne yaparlarsa yapsınlar , bütün Türkiye bunu görüyor. Bütün dünya bunu görüyor  halkın vicdanı bunu görüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar Ekrem İmamoğlu İstanbul 'un Belediye Başkanıdır ve 23 Haziran'da da İstanbul'un Belediye Başkanı olacaktır. " şeklinde konuştu.

 


           "İSTANBUL'A HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNACAĞIZ"
Van teşkilatı olarak İstanbul'a destek vereceklerinin altını çizen Kurukcu, "Van'da bu açıklamayı yapmamızın en önemli sebeplerinden biri şu. İstanbul'da Türkiye'nin her tarafından, her memleketinden insan yaşıyor. İstanbul'da en çok yaşayanlar arasında Vanlılar da var. Dolayısıyla bu hukuksuzluk, haksızlık sadece Ekrem İmamoğlu'na yapılmadı, bütün Türkiye'ye yani 82 milyona yapılmış bir haksızlık var. Bizler Van olarak sayın Ekrem İmamoğlu'nun yanında olacağız. Genel Başkanımızın talimatlarıyla İstanbul'a her türlü desteği sunacağız. Sayın Ekrem İmamoğlu'nun talepleri doğrultusunda elimizden ne geliyorsa, İstanbul'a sunacağız. İstanbul'da çok sayıda Van lı dernekte var. Va'nın köy dernekleri var. Vanın sivil toplum örgütleri var. Tüm bunlarla bu süreci mutlaka değerlendireceğiz. Bu derneklere bu haksızlığı anlatacağız. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de görüşüyoruz. Bizden destek talebi olursa Van İl teşkilatı olarak emirlerinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şu an da Van örgütümüzde de çok sayıda gönüllü arkadaşımız başvuruyor. Gönüllü olarak İstanbul'da hem sandıklara sahip çıkmak noktasında hem de bu çalışmaların yürütülmesi noktasında bir katkı sunmaya çalışan önemli bir kesim var. Bu arkadaşlarımız organize edip, desteğimizi mutlaka oraya sunacağız" dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER