Kahvaltıcılar Sokağı göz kamaştırıyor

Van kahvaltısının en önemli mekânlarından biri olan Kahvaltıcılar Sokağı, İpekyolu Belediyesi'nin katkılarıyla yeni imaja kavuştu. Söz konusu kahvaltıcılar sokağı yeni görüntüsüyle göz kamaştırıyor.

Kahvaltıcılar Sokağı göz kamaştırıyor

              250'yi aşkın kişinin istihdam edildiği, Van'ın en önemli kültürünün icra edildiği, çoğu zaman Van'ın tanıtım elçisi görevini üstlenen, tadı, lezzeti, zengin ürün çeşitliliği ile dünyaya adını duyuran Van Kahvaltıcılar Sokağı, yeni yüzüyle göz kamaştırıyor.
Sokak sakinlerinden işletmeci Sütçü Kenan, bu önemli sokağa yıllar sonra 'bir elin' değdiğini belirterek, özellikle İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve ekibine teşekkür etti. Van'da kahvaltı öyle önemlidir ki ana caddeye paralel sokaklardan biri halk arasında "Kahvaltıcılar Sokağı" olarak bilinir.
Van kahvaltısı, otlu peynir, zeytin, yumurta, sucuk, murtuğa, kavut, kaymak, ceviz reçeli, kaymak, bardaklar dolusu çaydan oluşan bir ziyafet gibidir ve Türkiye'nin en güzel mutfak geleneklerinden biridir.

 


     Kahvaltıcılar Sokağı otantik görüntüye kavuştu
Van'ın en önemli vitrini haline dönüşen Kahvaltıcılar Sokağı, artık çok farkı, otantik bir görüntüye kavuştu.
Ülkenin her yerinde kahvaltı günün en önemli yemeği olarak görülse de kahvaltının en ciddiye alındığı şehir Van'dır demek yanlış olmaz.
Türkiye'de kahvaltı deyince akla Van gelir. Bu ünlü kahvaltının tam anlamıyla tadına varmak için asıl kaynağına gitmek gerek. Yani Kahvaltıcılar Sokağına.
İpekyolu Belediyesi, yıllarca ihmal edilen sokağa girdi, esnafla konuştu, yeni sokağın imajından, düzenlenmesinden ve vitrininden bahsetti. Ve nihayet kolları sıvayan İpekyolu Belediyesi, söz konusu sokağı baştan sona yeniletti, renklendirdi, tarih dokudu, şemsiyelerle donattı ve ışıklandırmalarda aydınlattı.

 


               Yapılan çalışmadan memnun olan sokak esnafı, İpekyolu Belediyesine teşekkürlerini dile getirdi.
Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu işletmeni Kenan Coşkun (Sütçü Kenan), "Bu sokak, sıradan bir sokak değil, bir günde bütün Türkiye'yi burada görebilirsiniz" diyerek, sokağın Van için önemine değindi.
Van'a gelen ziyaretçilerin ilk durağı olma özelliğini taşıyan Kahvaltıcılar Sokağı, şimdiye kadar binlerce ünlüyü ağırlarken, misafirperverlikte de adından söz ettirmeyi başardı.

 


              'Burayı güzel gören, Van'ı da güzel görür' diyen sokak esnafı, bu sokağın aynı zaman da tanıtım elçiliği yaptığını da dile getirdi.
Sokağı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere, konuklara Van'ın kahvaltı kültürünü yansıtmanın yanı sıra Van'ı da anlattıklarını belirten Sütçü Kenan, "İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır. Nihayet yıllar sonra sesimizi duyan birileri çıktı. Biz bu sokakta sadece kahvaltı hizmeti sunmuyoruz, bura da yıllardır süre gelen bir kültürü icra ediyoruz. Ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. İşimizi yaparken Van'ı tanıtıyor, kültürümüzü anlatıyor, insanlara yakın ilgi ve alaka gösteriyoruz. Burada yapılan her iş Van'ı yansıtıyor. Bu sokak adeta Van'ın vitrini konumundadır. Bundan ötürü yapılan çalışmadan dolayı Kahvaltıcılar Sokağı esnafı olarak çok memnunuz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER