İpekyolu'ndaki atıklar geri dönüşüme kazandırılacak

İpekyolu Belediyesi, daha etkin bir atık geri dönüşüm ağı oluşturmak amacı ile bu alanda lisanslı bir şekilde faaliyet yürüten iki firma ile protokol imzaladı. Protokol ile kentte günlük olarak ortaya çıkan yaklaşık 70 ton ambalaj atığının en az yüzde 50’sinin geri dönüştürülmesi hedefleniyor.

İpekyolu'ndaki atıklar geri dönüşüme kazandırılacak

          İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan ve Veger Geri Dönüşüm ile Şehrivan Geri Dönüşüm firmaları arasında belediye hizmet binasında imzalanan protokol çerçevesinde, belediye sınırları içerisinde oluşan ambalaj atıklarının (kâğıt, karton, pet, plastik, cam v.b ) doğru şekilde toplanması ve tekrar geri dönüştürülmesi sağlanacak.

 

 

      İpekyolu Belediyesi kentte günlük olarak ortaya çıkan yaklaşık 70 ton ambalaj atığının en az yüzde 50’ sini geri kazanılmasının hedeflendiği protokol ile ekolojik dengenin korunması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefliyor.

 

 

     Sürdürülebilirlik ilkesi ve sıfır atik projesi kapsamında uzun vadede hedeflerini yükseltmeyi planlayan belediye, bu amaçla önümüzdeki dönemde Atık Çalıştayı ve Çevre Koruma Eğitimleri gerçekleştirecek.

 

 

     Veger ve Şehrivan Geri Dönüşüm firmaları ile imzalanan protokol gereği kamu kurum ve kuruluşları, siteler, işletmeler ve AVM’lere yönelik çalışmalar başlatılacak. Bu çalışmalarda toplam 4 araç kullanılırken, sokakta geri dönüşüm işi yapan emekçilerde bu sisteme entegre edilecek.

 

 

     2 yıl geçerli olacak protokolün koordinasyonu İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce sağlanacak.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2019, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER