Vatandaşlar piknik için sahillere akın ediyor

Van'da Temmuz ayı ile birlikte sıcaklıkların birkaç derece daha artması, vatandaşları sahillere yöneltti. Piknik için sahili tercih eden vatandaşlar, Van Gölü'ne girerek serinledi. Halkın yoğun olarak tercih ettiği piknik alanlarından biri de Gevaş'ın İşkirt Köyü. İşkirt'te piknik yapan vatandaşların tercihi yine mangal ve semaver oldu.

Vatandaşlar piknik için sahillere akın ediyor

            Van'da havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar sahilleri tercih etmeye başladı. Bir-iki ay öncesine kadar sahilin olmadığı bölgelere giden vatandaşlar bu kez hem göle girmek, hem de piknik yapmak için Gevaş sahillerini tercih etti.
Gevaş'ın turistik bölgelerden biri olan İşkirt'teki piknik alanları, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Gevaş'ın İşkirt Mahallesi sahilde birçok piknik alanının bulunduğu mekanlardan oluşuyor. Vatandaşlar İşkirt'te giderek kamp alanlarında piknik yapıyor.

 


           Piknik alanlarında yeterli bakımın olmadığını söyleyenler ise azımsanmayacak kadar çok. Piknik için geldikleri yerde wc, mescit ve duş alma ortamlarının daha iyi olması gerektiğini belirten halk, söz konusu yerlerde düzenlemelerin olmasını arzuluyor.
Yolların dar ve sıkıntılı olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Piknik alanına geldiğimizde yolların dar olduğunu, iki arabanın birçok mesafede karşılıklı olarak geçemediğini gördük. Belediye bu yollara bir çözüm bulmalı. Ayrıca piknik alanlarında ilkellik söz konusu. Piknik yaptığımız yerlerde güneş bizi yakmasın istedik. O yüzden İşkirt'e geldik. Ağaçlar altında oturup piknik yapıyoruz. Bunlar çok güzel. Ama istenen düzenleme yok. Piknikte sediri bıraktığımız yerlerde oturmak zor. Taşlık bölümler düzeltilebilirdi. Yine tuvaletlerin sayısı oldukça az ve bazılarının musluğu bozulmuş. Yine el yıkama bölümlerinde musluklar arızalı. El sabunu konulmamış. Sıva sabunların 2-3 TL. Oysa burada araç başı 25-30 TL ücret alınıyor. Bayanlar için ayrılan yüzme bölümleri oldukça ilkel. Üç-beş ağaç ve branda çekilerek çirkin bir bölüm yapılmış. Sahil bölümünde ise kocaman kocaman taşlar var ve bu taşlar toplatılabilir. Zaman zaman denizin belli bölgelerine ağaç parçaları ve yosunlar geliyor ve insanlar yüzemiyor. Fakat bu pislikler çoğu zaman karaya vuruyor. İşte karaya vurduğu an eğer temizletilirse, tekrar o pisliklerin denize girmesi önlenmiş olur" ifadelerini kullandılar.

 


          Öte yandan piknik yapan bazı vatandaşların çöplerini ulu orta yerlere saçması, başka duyarlı vatandaşların tepkisine yol açıyor. Duyarlı vatandaşlar bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, "Nihayetinde buraları yine biz kullanacağız. Çöp poşetleri alarak çöplerimizi bu poşetlere bırakabiliriz. Yenilen yiyecek, içeceklerin kabukları veya çöpleri yerlere atılmamalı. Doğayı korumalıyız" yorumunu yaptılar.

 


          Bu arada İşkirt'te giden birçok vatandaş özellikle Gevaş Fasulyesi başta olmak üzere, diğer sebzelerden kilo işi alıyor. Vatandaşlar kışın bu tür sebzelerin oldukça pahalı olduğunu söyleyerek, üreticiden ucuz fiyata aldıkları sebzeleri kış için hazırladıklarını ifade ediyor.
Sebzecilik alanında son yıllarda büyük ilerleme kat eden Gevaş İlçesi'nin sebzeleri, piknik alanlarında büyük rağbet görüyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2019, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER