İpekyolu'nda bir kavşak daha kapatıldı

Van’da şehirler arası olarak kullanılan ve eskiden birçok kavşağı bulunan İpekyolu’nda, Hatuniye Mahallesi eski SSK Hastanesi olarak bilinen bölgedeki kavşak kapatıldı. Karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar, araçların aşırı hızlı gidip gelmesi sonucu tehlike yaşıyor.

İpekyolu'nda bir kavşak daha kapatıldı

     Van’da büyükşehir statüsünün ve araç sayısının artması ile birlikte, İpekyolu’nda ara yollardan ana yola çıkılması için kullanılan kavşak noktalar bir bir kapatılıyor.

    Son olarak Hatuniye Mahallesi Eski Çocuk Hastanesi veya SSK hastanesi olarak bilinen bölgede, araçların ve yayaların geçmesi için boşluk ve kavşak bulunuyordu. Söz konusu bölüm şimdilik dubalarla kapatıldı. Yakında ise oraya refüj yapılacağı, araçların o bölümü kullanamayacağı belirtiliyor.

    Ancak söz konusu mahallede ikamet eden vatandaşlar, ışık sisteminin çalışmaması nedeniyle karşıdan karşıya geçemediklerini belirtiyor.

    Araçların oldukça hızlı geçtiğini belirten Selami Güngör isimli mahalle sakini, “Daha önce bu bölge kavşak noktaydı. Kırmızı ışık yanınca ana yolda araçlar durmak zorunda kalıyordu. Ara noktalardaki araç ve yayalar ise o bölmeyi kullanıyordu. Şimdi burası kapatılınca trafik ışıkları da sadece sarı olarak yandığı için ana yoldaki araçlar saatte 90-100 hatta daha fazla bir hızla bu yolu kullanıyor. Bizler bazen dakikalarca karşıdan karşıya geçemiyoruz. Işık sisteminin çalışmasını istiyoruz. Işık çalışırsa bizler de yaya olarak karşıdan karşıya kolayca geçebiliriz. Bazen ailemiz ve çocuklarımızla karşıya geçebilmek için dakikalarca bekliyoruz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2020, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER