Hafta sonu tam gün kısıtlaması olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada hafta sonu tam gün kısıtlaması olacağını söyledi. Cuma akşamı saat 21.00'den Pazartesi sabah 05.00'e kadar kısıtlama sürecek. Hafta içi ise saat 21.00 ile 05.00 arası kısıtlama olacak.

Hafta sonu tam gün kısıtlaması olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada hafta sonu tam gün kısıtlaması olacağını söyledi. Cuma akşamı saat 21.00'den Pazartesi sabah 05.00'e kadar kısıtlama sürecek.

Hafta içi ise saat 21.00 ile 05.00 arası kısıtlama olacak.

Erdoğan, "Yani Cumartesi- Pazar artık evlerimizdeyiz. Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır" dedi.

Erdoğan, yeni kısıtlama ve yasakları şu şekilde açıkladı: 

"Kabine toplantımızın ilk ve en önemli konusu koronadaki gelişmelerdi. Dünyanın her yerinde hiç görülmedik bir tırmanışa geçen salgın maalesef ülkemizde de etkili oluyor.  

 Yeni bir takım tedbirleri hayata geçireceğimizi paylaşmıştık. Yeni tedbirler alacağımızı söylemiştik.  

Vaka sayılarının 30 bine dayanmış olması hepimizin daha dikkatli davranmasını gerektirmektedir. Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan bu tür çarelerden başka bir şey bulunmuyor. Belirlediğimiz salgın tedbirlerine harfiyen uyulmasını bekliyoruz." dedi. 

"Tüm vatandaşlarımızın salgın tehdit olmaktan çıkana kadar mecbur kalmadıkça kalabalığa karışmamalarını istiyoruz. Üzerimize düşen fedakarlıkları yapmak zorundayız.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçları kullanamayacak. Restoranlar paket servis dışında hizmet vermeyecek." ifadelerini kullandı.   

Öte yandan Erdoğan, "Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır. " dedi.   

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER