Güler: Fuarımızı 47 bin 580 kişi ziyaret etti

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bu yıl 9.su düzenlenen Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nı toplamda 47 bin 580 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Güler: Fuarımızı 47 bin 580 kişi ziyaret etti

   Kültür ve Turizm Bakanlığı Himayelerinde Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen Van Turizm ve Seyahat Fuarı başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

   Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 27- 30 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nın beklenenin üstünde bir performans ile bölge ve ülke turizmine büyük bir moral olduğunu belirtti.

   Süleyman Güler, 154 stantta 263 firmanın tanıtımını yaptığı fuarı 47 bin 580 kişinin ziyaret ettiğini vurgulayarak, “3 ülkeden 30 katılımcı 12 ülkeden 3 bin 280 ziyaretçi ağırlayan fuarımız Türkiye’de kendi branşında yapılan Emmit ve Travel Turkey’den sonra üçüncü büyük Turizm fuarı özelliğini taşımaktadır.  Bu yılki fuar geçmiş yıllara nazaran daha renkli ve verimli geçti 4 gün boyunca turizm Van’da konuşuldu bir çok ülkeden gelen katılımcı ve ziyaretçi verimli görüşmeler gerçekleşti bölge turizmi için çok önemli kararlar alındı Van ve bölge yeni destinasyonlar ve turlar ile tanışacak” dedi.

    Güler fuarların amacının katılımcıların etkin tanıtımını sağlayarak yeni bağlantılar oluşturmak olduğunu belirterek, “Bu fuarda katılım gösteren 263 firmamız yurt içi ve yurt dışından  gelen profesyonel ziyaretçiler ile verimli görüşmeler yapmış bir çok bağlantı yaparak Van’dan memnun ayrılmışlardır. Türkiye’nin Doğusuna, Batı Asya, Pasifik ve Ortadoğu pazarlarına açılmak isteyen turizmciler için Van Turizm Fuarının çok önemli olmuştur” şeklinde konuştu.

   Güler 2019 yılında 10.sunu gerçekleştirecekleri fuara 10 ülkeden katılım sağlamayı hedeflediklerini belirterek TARİHİ HİSSET, DOĞAYI KEŞFET sloganının yanına BEREKETLİ TOPRAKLARIN BEREKETLİ FUARI sloganını da ekleyeceklerini belirtti.

  Van Turizm Fuarının artık Turizm Sektörünün beklediği marka bir fuar haline geldiğini anlatan Güler, “Önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek devam edecektir. Son olarak fuarın ilk gününden bu yana desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığına, Tanıtma Genel Müdürlüğüne, Van Valiliği, Van Büyük Şehir Belediyesi,  Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü , TURSAB, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı  KOSGEB, , Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van OSB Başkanlığı ve katılım gösteren 263 katılımcımıza, yine ziyarete gelen 47bin 580 ziyaretçimize desteği olmuş herkese teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2018, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER