Gevaş Belediye Başkanı Hakan'dan VASKİ'ye teşekkür…

Gevaş ilçesinde yürütülen su projesi ile ilgili olarak Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a teşekkür etti.

Gevaş Belediye Başkanı Hakan'dan VASKİ'ye teşekkür…

   Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (VASKİ) yapmış olduğu çalışmalar takdir topluyor. Bilhassa su sorunu yaşayan ilçelerde yapılan çalışmalarla uzun yıllara dayalı sorunların çözülmesi sevinçle karşılanıyor.

  VASKİ Genel Müdürlüğünün Gevaş'ta başlatmış olduğu ve ilçe halkının yıllardır beklediği Pınarbaşı Su Projesi Gevaşlıların takdirini kazandı. Bu proje ile Pınarbaşı doğal kaynak suyu depolanarak ilçeye verilmeye başlandı. Su sorunu tamamen çözülmüş oldu.

 Terfi merkezi kurulmadan kendi cazibesiyle 3 km'lik bir hat ile ilçeye verilen Pınarbaşı suyu ilçe için büyük bir eksikliği gidermiş oldu.

  Gevaş Pınarbaşı Mahallesinde bulunan ve yıllardır boşa akan doğal kaynak sularının depolanarak ilçeye verilmesini hedefleyen İçme Suyu Projesi için Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve ekibine teşekkür etti.

  Hakan, "Daha önceleri ancak yüzde 10'nunu kullanabildiğimiz bu kaynağın rehabilite edilerek, sağlıklı bir depolama sistemi ile ilçeye verilmesi sevindiricidir. Yıllardır büyük bölümü boşa akıp giden temiz ve sağlıklı bir doğal su rezervimiz vardı. Maalesef şimdiye hakkıyla faydalanılamadı" diyerek, Artos Dağı eteklerinden akıp gelen Pınarbaşı su kaynağı rehabilite edilerek halka kazandırıldı, bunun proje ile halkımızın su sorunu tamamen ortadan kalkmış oldu" şeklinde konuştu.

  Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Bizim için yılların özlemi sona erdi. Pınarbaşı doğal kaynağı depolanarak ilçeye verildi. Bu proje Gevaş'a yeniden hayat anlamına geliyor. Bu bizim için büyük mutluluk, bu projeyi takip ederek, 2018 yılı proğramında olmasına rağmen proje 2017 yılına alındı. 3 ay gibi kısa bir sürede bitirildi. Bu önemli projenin hayata geçmesini sağlayan sayın VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a ve emeği geçen tüm çalışanlarına candan teşekkür ediyorum. Gevaş tarihi bir başarı ile taçlandırıldı. Su gibi aziz olsunlar. Gevaş'a hayırlı olsun" dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER