Eski başyavere ağırlaştırılmış müebbet hapis...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri FETÖ hükümlüsü Ali Yazıcı, yeniden yargılandığı suikast timi davasında suikastin asli faili olduğu gerekçesiyle Muğla ikinci ağır ceza mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eski başyavere ağırlaştırılmış müebbet hapis...

   Cumhurbaşkanına suikast ve 2 polisin şehit edilmesi davasında yeniden hakim karşısına çıkan eski Başyaver Ali Yazıcı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme daha önce yardım ve yataklıktan yargılanan Ali Yazıcı’nın yardım ve yataklık değil, olayın asli faili olduğunu hükmetti.

    Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi, Anayasayı ihlal ve 2 polis memurunun şehit edilmesine yönelik davada 18 yıl hüküm giyen Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri Ali Yazıcı için yerel mahkemenin cezası Cumhurbaşkanlığı avukatları tarafından yardım ve yataklıktan değil, olayın asli faili olduğu gerekçesiyle itiraz edilmişti.

 

   Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

   Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından yapılan başvuru sonrası Ali Yazıcı hakkında verilen 18 yıl hapis cezası bozuldu.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile görülen karar duruşmasında daha önce suikasta yardım ve yataklık ettiği gerekçesi ile 18 yıl hapis cezası verilen Ali Yazıcı’nın olayın asli faili olduğu hükmedilerek cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER