Erdoğan: İsrail savaş suçu işliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın insanlık sınavında sınıfta kaldığını belirterek, "Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Gazze'de işlenen savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

Erdoğan: İsrail savaş suçu işliyor

Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi.

 Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 2 saat 30 dakika sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgedeki aktörlerin işbirliğinde yeni bir güvenlik mekanizması tesis edilmesini gerekli görüyoruz. Bu adımın atılması halinde sorumluluk almaya hazırız." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü, manasına ve önemine yakışır bir şekilde 85 milyon olarak hep birlikte büyük bir gururla kutladık. Geçit törenimiz, donanmamızın gücünü göstermesinin yanında stratejik önemli mesajlar da içeriyordu. Cumhuriyeti salonlara hapsedenlere, Cumhuriyet adına ülkede yıllarca Cumhur karşıtlığı yapanlara tarihi yıldönümün nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik. Milleti dışlayan, milletin olmadığı soğuk törenler yerine Cumhuriyetimizi ruhuna uygun şekilde, halkımızla omuz omuza kutladık.

Avrupa ve Amerika'nın koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi, tam 25 gündür tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor. Dün de Gazzeli kardeşlerimize hediyemiz olan Dostluk Hastanesi hedef alındı. Bu kritik sağlık kuruluşu İsrail barbarlığının en son kurbanı oldu. Kanser hastaları ilaca erişim imkanlarını yitirdi. Devletler savaş hukukuna uymakla mükelleftir. Sadece bu savaş bile İsrail'in insani değer tanımadığını ispata yeterlidir.

Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Gazze'de işlenen savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor.

İsrail'in doğrudan sivillere yönelik saldırıları sonucunda bugüne kadar çoğu bebek, çocuk ve kadın olmak üzere 8 bin 500 Filistinli şehit edildi. Batı dünyası insanlık sınavında sınıfta kaldı. Ülkemizin, bir kısmı Gazzeli kardeşlerimize ulaşan yardım malzemelerinin toplamı 213 tonu buldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2023, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER