Erdoğan: 'İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs kıbledir, ilk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır” dedi.

Erdoğan: 'İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır'

     Bugün İstanbul Yenikapı yine farklı, müstesna bir gün yaşıyor. Bugün Yenikapı’da bulunan bütün kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. İİT Zirvesi Olağanüstü Toplantısı vesilesiyle ülkemize teşrif eden misafirlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

     -İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadeleyi veren Filistinli kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum. İnançlarını ve vatanlarını savunurken hunharca katledilen şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum.

   -Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası deği, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır.

-BM'nin 1947'deki kararına göre Kudüs, özel statülü bir şehir olacaktı. Bu karar Filistin'in işgalinden başka bir sonuç doğurmadı. 1967 yılında Kudüs'ün işgaline sessiz kalan Birleşmiş Milletler, İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz, vicdansız, ahlaksız tüm eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur. Niçin 'Dünya 5'ten büyüktür' diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir Amerika'nın iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremezsiniz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaşasın cehennem.

    -İsrail 1947'den beri dilediğini yapıyor, bugün de aynı pervasızlıkla yoluna devam ediyor. Bu gerçekleri görmezden gelemeyiz. İşte ABD'nin aldığı son kararla Kudüs'ün mahremiyetine bir kez daha el uzatıldı. Mescid-i Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor. El-Halil Camisi hala işgal altında ve biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz.

    -Bizim için Çanakkale neyse Kudüs’te odur. Yüreklerin, canların ortaya koyduğu bir mücadele elbette zaferle sonuçlanacaktır.

-   Ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dil, güçtür güç. Şayet tüm dünya, tüm Müslümanlar bir olup bu zulmün karşısına dikilirse, inanın bana sırtını dayadığı lobilerin desteği tek başına İsrail'in pervasızlıklarını sürdürmesine yeterli olmaz.

-Müslümanlar aralarındaki çatışmalarda birbirlerine ne kadar vicdansızsa hasımlarına karşı o kadar da pısırık ve korkak bir görüntü içinde.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER