Erdoğan'dan, çalışan emeklilere müjde...

Başkan Erdoğan tarihi müjdeyi duyurdu! Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilecek. Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan 4 milyon 689 bin emeklimizin de düzenlemeden faydalanmasını sağlayacağız" dedi.

Erdoğan'dan, çalışan emeklilere müjde...

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Emeklilerimizin yükünü hafifletmek için geçen ay bir defalık 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Kanun teklifimiz TBMM'den geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı.

Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de içimize sinmeyen bir durumdu. Bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin de yer aldığı emeklilerimizde gönül kırgınlığına neden olduğunu fark ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye Bakanlıklarımıza gerekli düzenlemenin yapılması talimatını verdim.

Bakanlarımız çalışmalarını bugün itibarıyla tamamladı. Kanun teklifini önümüzdeki hafta TBMM'ye sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve bağkurlu esnaf emellilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin tek seferlik 5 bin liar ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız."

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER