Diyabet Gazetesi, 'Tıp Ödülleri' etkinliği düzenleyecek

Van yayınlanan Van Diyabet Gazetesi tarafından bugün Edremit DSİ Kampı'nda 'Tıp Ödülleri' programı düzenlenecek. Gazetemize açıklama yapan Diyabet Gazetesi Sahibi Murat Çurku, programa protokolün yanı sıra sağlık alanındaki çalışanların katılacağını belirtti.

Diyabet Gazetesi, 'Tıp Ödülleri' etkinliği düzenleyecek

              Van'da yaklaşık bir yıldır Öz Haberci Gazetesi'nin eki olarak Diyabet Gazetesi'ni yayınlayan Murat Çurku, Edremit DSİ Kampı'nda 2017-2018 Tıp Ödülleri etkinliği düzenleyeceğini belirtti.

 


           Gazetemizi ziyaret ederek etkinlikle ilgili bilgiler aktaran Öz Haberci ve Diyabet Gazetesi Sahibi Murat Çurku, 9 Ağustos Perşembe günü düzenleyeceği programa Van'daki protokol, sağlık çalışanları ve basın mensuplarını davet ettiğini ifade etti.
Söz konusu diyabet gazetesini haftalık yayınladığını anlatan Çurku, "Bildiğiniz gibi ben 16 yıldır diyabet hastalığıyla mücadele ediyorum. Benim gibi hastaların bu konuda bilgilenmesi için bu gazeteyi çıkarıyorum. Daha önce ayda bir yayınlanan gazetemiz şimdi düzenli olarak haftada bir yayınlanıyor. Van, Bitlis, Muş, Hakkâri bölgelerinde şeker hastaları için bu gazeteyi çıkardım. Ben de şeker hastası olduğum için bu konuya duyarlıydım, insanları bilinçlendirmek için böyle bir gazete çıkardık. İlk zamanlar ayda 1 ya da 2 ayda bir kez bu gazeteyi yayınlayabiliyordum. Bu aydan itibaren haftalık yayın yapmayı düşünüyorum. Diyabet gazetemiz, Öz Haberci gazetesinin sağlık eki olarak 12 sayfa şeklinde yayınlanacak. Bu gazete sayesinde şeker hastalarını bilinçlendirdik. Bazı insanlar var şeker hastalığının ismini dahi bilmiyor. Diyabet ve obezitenin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyor. Bizde bu konularda halkı bilinçlendirmek istedik. Yaklaşık 33 yıldır gazetecilik yapıyorum. Diyabet gazetesini çıkardığım için çok mutluyum. Ben diyabet hastası olduğum için çok acı çektim ve diyabet hastalarına nasıl yararım olur diye düşündüm ve bu gazeteyi çıkardım. Gazetemizde şeker hastalarının dikkat etmeleri gereken durumları haber yapıyoruz. Van'dan, İstanbul'dan, Diyabet Hastanesinden uzman doktorlar ile görüşüyoruz, doktorlar bize yazılarını gönderiyor. Doktorların vermiş olduğu bu faydalı bilgiler sayesinde hastaları bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

 


            Çurku, şimdi Diyabet Gazetesi olarak 'Tıp Ödülleri' programı düzenleyeceklerini söyleyerek, "9 Ağustos Perşembe günü saat 19.30'da Edremit DSİ kampında gerçekleştireceğimiz bu programa herkesi bekliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER