Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası önemli açıklamalar

Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası önemli açıklamalar

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Haziran günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından milyonlarca kişinin gündeminde yer alan konulara dair peş peşe müjdeleri paylaştı.

Erdoğan asgari ücrete ilişkin ise, ''Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz.'' dedi. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz." ifadesine yer verdi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"Siyasi ve ekonomik olarak kendi yolumuzu çizmeye her teşebbüs edişimizde kendimizi darbelerin, istikrarsızlıkların, krizlerin içinde bulduk. Büyük demokrasi ve kalkınma hamlesi sayesinde nihayet kendi hedef ve vizyonunu belirleyip, uygulayabileceği iklime kavuştuk"

"Biz ne yaptığımızı ve niçin yaptığımızı biliyoruz milletimiz müsterih olsun" 

"Türkiye artık siyasi ve güvenlik önceliklerini bizzat kendisi tayin eden bağımsız bir ülkedir. Daha düne kadar bize yapamazsınız dedikleri ne varsa hepsini yaptık yapmayı da sürdürüyoruz"

'Türkiye, üzerine konan ipotekleri kaldırmış bir ülke'

"Çektiğimiz her sıkıntıya değecek parlak bir gelecek bekliyor"

"Enflasyon bir sorundur ama Türkiye'nin sorunlarının tek sebebi değildir"

"Paris İklim Anlaşması'na taraf olurken daha adil bir dünya için, mazlum ve mağdurların haklarını koruyacak perspektifle hareket ettik. 2053 vizyonumuzun merkezine iklim değişikliğiyle mücadele programımızı yerleştirdik. İklim Kanunu'nun hazırlıklarına başladık. Enerjiden güneşten, rüzgara yenilenebilir kaynaklara yatırımları daha da arttırıyoruz"

"Fiyatları artan ürünlerin tedarikini artırarak stokçuların oyununu bozacağız"

"İktidarımız faiz artırımına gitmeyecektir, aksine biz faizi indirmeye devam edeceğiz"

"Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeyi kararlaştırdık"

 “Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200'den 3 bine çıkacak.”

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2022, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER