Çocuklar tatillerini Kur'an öğrenerek geçiriyor

Okulların tatil olması ile birlikte Van ve ilçelerindeki birçok çocuk kutsal kitapları olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmen için camileri dolduruyor. Edremit TOKİ Akşemseddin Camii bu aralar çocuk sesleri ile inliyor.

Çocuklar tatillerini Kur'an öğrenerek geçiriyor

           Van'ın Edremit ilçesinde bulunan TOKİ Akşemseddin Camii'nin başlattığı Kur'an kursuna gelen çocuklar kutsal kitaplarını öğrenmenin ve dinin gereğini yerine getirmenin hazzını yaşıyor.

 


           Sınavlar bitmesi, okulların tatil olması ile birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığının tüm camilerde çocuklara yönelik olarak açtığı Kuran Kursları da her yıl olduğu gibi yeniden başladı.

 


             Van' da müftülük izni ve takibi ile açılan Kuran-ı Kerim kurslarına çocukların ilgisi had safhada.
Bu doğrultuda Edremit TOKİ Akşemseddin Camii'nin başlattığı kursa gelen çocuklar hem mutlu hem de Kur'an öğreniyorlar.
Cami İmam Hatibi Yılmaz Engin, gazetemize yaptığı açıklamada "Biz imamlar olarak Kuran Kurslarının açılmasını sabırsızlıkla bekliyorduk, çünkü camilerimizde çocuklarımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. Şu an 40 talebimiz var, halen de kayıtlar devam etmekte, sayımızda haliyle her geçen gün daha da artmaktadır. Burada çocuklarını Kuran-ı Kerim öğrenmeleri için Camiye gönderen velilerimize teşekkür ederim. Dinimiz İslam çocuklara çok büyük önem vermektedir. Bizler de bu hassasiyetle kursiyerlerimize yaklaşım gösterip elimizden geldiği kadar Kuranı Kerimin temel bilgilerini onlara aktarmak için gayret ediyoruz. Allah bizi onlara ve Kurana karşı mahçup etmesin inşallah" diyerek sözlerini tamamladı.

 


            Kuran Kursuna gelen kursiyerlerden Berat Koç ise "Biz arkadaşlarımız ile birlikte Kuranı öğrenmek için buradayız. Hocamız da bize karşı sabırlı ve anlayışlı şekilde öğretmeye çalışıyor. Arkadaşlarım adına Yılmaz hocamıza emekleri için çok teşekkür ederim" dedi.
Öte yandan zaman zaman cami avlusunda verilen teneffüs molaları ve yapılan ikramlar ile çocukların neşesine diyecek yok.
Kuran-ı Kerim kurslarının iki ay boyunca sürmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER