Van'da klima gazı dolumuna rağbet…

Ülkenin diğer şehirlerinde olduğu üzere Van'da da son zamanlarda sıcaklıklarda 5-10 derece artış yaşanıyor. Özellikle araç kullanananlar sıcak havalardan etkilendiği için klima kullanmaya başladı. Klima gazı eksiği olanlar ise soluğu oto sanayi sitesinde alıyor.

Van'da klima gazı dolumuna rağbet…

            Van'da araçlarında klima gazının bittiğini öğrenenler, oto sanayiye giderek burada gaz dolumu yapmaya başladı. Yıllardır Van'da oto elektrik ustalığının yanı sıra klima gazı dolumları da yapan Veysel Engin, son zamanlarda klima gazı dolumu işlerinin büyük yoğunluk kazandığını ifade etti.

 


          Klima gazı ile ilgili bilgiler veren Veysel Engin, "İnsanlarımız son raddeye gelene kadar klimayı açmıyor. Aslında bu doğru değil. Zaman zaman klimaların çalıştırılması gerekir. Yazın da, kışın da klimalar bazen açılmalı ki kendi kendini test edebilsin ve çalışsın" diye konuştu.

 


           Aynı zamanda oto elektrik ustası olan Veysel Engin, yaklaşık beş yıldır klima gazı dolum işine girdiklerini belirterek, "Daha önce sadece oto-elektrik işi ile uğraşıyorduk. Taleplerden dolayı klima gazı dolum işine de girdik. Kardeşim Bayram, oğlum Ömer ve yeğenim Berat ile birlikte bu işi sürdürüyoruz" dedi.

 


              "YAKIT GİDER DİYE, KLİMAYI AÇMAYANLAR VAR"
     Engin, bazı sürücülerin fazla yakıt gider gerekçesiyle klimayı çalıştırmadığını, bu yöntemin kesinlikle doğru olmadığını belirterek, "Bazı araç sürücülerimiz sırf fazla yakıt harcamasın diye klimalarını çalıştırmıyorlar. Aslında bu kesinlikle doğru değil. Örneğin araç klimasını çalıştırmayıp, araç camlarını sonuna kadar açanlar var. Araç camlarını açmak hem aracın hızlı gitmesini engelliyor, hem de Allah korusun yüz felçlerine bile yol açabiliyor. Oysa araç camlarını kapatıp, klimaları normal şekilde açmak aracı hem serin tutar, hem de şoförün dikkatinin dağılmamasına yol açar. Araç serinledikten sonra klima kapatılabilir. Fakat klimayı hiç açmamak ve sırf yakıt gider diye kullanmamak kesinlikle yanlış bir davranıştır" dedi.

 


           "RADYATÖRLERDEKİ SIKINTILARDAN DOLAYI KLİMA ÇALIŞMAYABİLİYOR"
Klima gazı dolumunda kampanyaya gittiklerini anlatan Veysel Engin, "Araçlarımız için klima gazı dolumunda indirime gittik ve fiyatlarımızı aşağı çektik. Son zamanlarda klima gazı dolumu için gelenlerin aracında radyatör bölümlerinde delikler olduğunu ve genelde bu bölgelerin arızalı olduğuna şahit oluyoruz. Delik olan bölümde gaz kaçağı oluşuyor. Birçok araç sürücü klima gazı boşalıp uçtuğu için boşuna klimasını açmış oluyor. Klimasını açıp soğukluk alamayanlar hemen bize geliyor. Baktığımızda radyatör veya başka bir bölgeye taş çarptığını ve delik oluştuğunu, bu yüzden de klima gazının boşaldığını görüyoruz. Bu tür durumlarda araç sürücülerini önce bir kaportacıya yönlendiriyoruz. İlgili bölümler açıldıktan sonra tekrar bize geliyorlar. Biz de uygun tamiratı ve lehimi yaptırdıktan sonra klima gazı dolduruyoruz. Bir kez daha tüm sürücüleri klimalarını kullanmaları konusunda uyarıyoruz. Araç camlarını sonuna kadar açıp klima kullanmak kesinlikle doğru değildir. Bunu da bir kez daha hatırlatmış olalım" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER