Çay bardaklarını parlatma yöntemleri

Ülkemizde en fazla tüketilen içeceklerin başında çay gelir. Günün her saati tüketilen bu içecek çay bardağında tüketim oranına bağlı olarak sararmaya yol açar.

Çay bardaklarını parlatma yöntemleri

Çay bardakların sararmasının tek nedeni tam temizlenememesi değildir. Bununla birlikte kullanılan temizlik malzemeleri, çay bardağını yıkamadan önce kirli olarak uzun süre bekletmek de bardakların sararmasına neden olacaktır. Oldukça kötü bir görüntüye neden olan çay bardağı sararmasını engellemenin ve çay bardaklarını ilk günkü hale getirmenin ise pek çok yolu bulunur.

Sararmış ya da lekeli çay bardaklarını parlatmanın ilk yolu, çamaşır suyu kullanmaktır. Bardaklar bulaşık makinesinde yıkanıyorsa deterjan koyulan bölmeye birkaç damla çamaşır suyu konulduktan sonra ön yıkama yapılmalı ve sonrasında da normal bulaşık makinesi deterjanı ile ikinci bir yıkama yapılmalıdır. Bulaşıklar elde yıkanacaksa yıkama suyuna birkaç damla çamaşır suyu koymaktır. Ancak çok fazla sararmış çay bardaklarında böylesi yöntemler işe yaramaz.

Çok fazla sararmış çay bardağı üzerindeki bu lekeleri arındırmak için öncelikli olarak bardakların içerisinde gömülü şekilde kalabileceği derinlikteki bir kabın içerisine sıcak su koyulmalı, sonrasında da bu suyun içine çok az miktar çamaşır suyu koyulduktan sonra çay bardakları bunun içerisine koyulmalıdır. Bardaklar bu suyun içerisinde 3 – 4 saat bekledikten sonra ise durulama işlemi yapılmalıdır. İçerisinde çok fazla kimyasal madde bulunduğu için çamaşır suyu ile parlatma işlemi yapılacağı zaman bardakların bol su ile durulanması gerekmektedir.

Çamaşır suyu dışında çay bardağını parlatmak adına kullanılabilecek diğer bir madde ise sirke. İster bulaşık makinesinin deterjan gözüne ister bulaşık yıkama suyunun içerisine bir miktar sirke koyulduktan sonra bardaklar yıkandığı zaman ilk günkü gibi parlayacaklardır. En son yöntemde ise ihtiyaç duyulacak tek şey karbonat. Elle yıkama yapılırken süngerin üzerine bir çay kaşığı karbonat koyulur ve çay bardakları bu süngerle iyice ovulur. Bardaklar durulandıktan sonra parıldamaya başlayacaktır. Bardakların her zaman parlak ve temiz görünmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi ise elle bulaşık yıkarken süngerin yumuşak kısmını kullanmak. Böylece süngerin üzerinde gereksiz çiziklerin oluşması da engellenecektir.

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29