Bilgin'den, 3600, sözleşmeli personel ve EYT açıklaması...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge, EYT ve diğer çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge için "Cumhurbaşkanımız bizden kapsamlı bir düzenleme istedi biz de bunu yaptık" diyen Bilgin "Türkiye Cumhuriyeti emekçilerini koruyan sosyal bir devlettir ve bu devam edecektir" sözleriyle yeni çalışmaları aktardı.

Bilgin'den, 3600, sözleşmeli personel ve EYT açıklaması...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3600 ek gösterge müjdesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başta bu düzenleme olmak üzere yürütülen çalışmalara ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3600 ek gösterge müjdesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başta bu düzenleme olmak üzere yürütülen çalışmalara ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Bilgin, "İnanıyorum ki Türkiye'nin kamu çalışanları bu gece farklı uyuyacak. Diyecek ki devletim beni düşünüyor. Bugün kamuda çalışan sıfır ek göstergesi olan çalışanlarımızda 600 ek puan aldılar. Maaşlarda 1300 lira ile 1400 lira arasında bir değişim oldu" diye konuştu.

Bilgin, sözlerine devamla, "Temmuz ayında kapsamlı bir iyileştirme yapacağımızı söyleyeyim. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak bir düzenleme yapacağız. Biz Aralık ayında da bir düzenleme yapacağız. Geçen sene yaptığımız gibi kamu çalışanlarımızı yeniden, aynı zamanda toplu sözleşme farkını, enflasyonu ve diğer ek düzenlemeleri de yaparak. Kamu çalışanlarının maaşlarına ve emekli ikramiyelere çok daha farklı yansıyacak" dedi.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2022, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER