Berge: Krizi fırsata çevirmeliyiz!

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge, son zamanlarda konuşulan ekonomik krizle ilgili yaptığı açıklamada, "Van her şeye rağmen ekonomik anlamda iyi noktada. Otellerde doluluk oranı iyi. Varsa bir kriz fırsata çevirmeliyiz" dedi.

Berge: Krizi fırsata çevirmeliyiz!

   Van'da Kadın Girişimciler Pınar Gülle ve Öznur Takva'nın Yenilenen İş Yerini gezen ve daha sonra gazetecilerle bir araya gelen Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge, esnafların kendini her alanda yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğini söyledi.  

 


        Konak Kahvaltı Salonu'nda Epiderm Güzellik Salonu Sahipleri Pınar Gülle ve Öznur Takva'nın misafiri olarak gazetecilerle bir araya gelen Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge ile Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, kayıt dışı esnaf konusuna da değindi.

 

GÜLLE: "MERKEZİMİZDE TEKNOLOJİK CİHAZLARLA HİZMET VERİYORUZ"
Epiderm Güzellik Salonu Sahiplerinden Pınar Gülle, yaklaşık üç yıldır bu işi yaptıklarını söyleyerek, "Üç yıl önce Öznur Takva arkadaşım ile birlikte Suvaroğlu Caddesi'nde başladığımız işi, şimdi Cumhuriyet Caddesi Asur Oteli yanında devam ettiriyoruz. Teknolojik cihazlarla hizmet veriyoruz. Merkezimizde lazer epilasyon, bölgesel incelme, 3D kıl tekniği, Dermapem, leke tedavileri, ipek kirpik, cilt bakım gibi hizmetlerimizi sunuyoruz" dedi.

 


     Van Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç ise, davetlerinden ötürü Pınar Gülle ve Öznur Takva'ya teşekkür ederek, "Böyle güzel bir salonun Van'da hizmete açılması bizleri sevindirdi. Güzel cihazlarla, epilasyon cihazları ile yeni işyerlerinde bu hizmeti sürdürüyorlar. İnşallah daha güzel günler kendilerini bekliyordur. Umarım iyi yerlere gelirler" ifadelerini kullandı.

 

 

         KOÇ: "KAYIT DIŞI ESNAFA FIRSAT VERMİYORUZ"
Koç, son zamanlarda Van'da birçok güzellik merkezi ve kuaförlerin açıldığına dikkat çekerek, "Sıkıntılı iş yerleri olduğunda, ruhsatsız iş yerleri açıldığında, belgesi olmayan ve kayıt dışı esnafa da fırsat vermiyoruz. Gerekli uyarıları yapıp, daha sonra ilgili mercilere şikayetimizi yapıyoruz. Tek isteğimiz esnaflarımızın bu işi kanuni çerçevede yapmasıdır. Odalara kayıtlı esnafın hak ve hukukunu korumaya çalışıyoruz. Bu konuda belediyenin de denetimlerini sürdürmesini istiyoruz" dedi.

 


          Daha sonra söz alan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge, "Pınar kardeşimiz ve Öznur kardeşimiz çok güzel bir iş yeri açmış. Daha önce başka semtteydiler. Şimdi yeni yerlerinde hizmet veriyorlar. Teknolojik cihazların kullanılması ve bu işin gerçekten de hakkıyla yapılması bizim için de mutluluk verici. İstiyoruz ki herkes işini temiz ve güzel bir şekilde yapsın. Merdiven altı iş yerlerine de müsaade göstermeyeceğimizi bir kez daha buradan söyleyelim" şeklinde konuştu.

 

 

    BERGE: "VAN'DA OTELLERDE DOLULUK ORANI ÇOK İYİ SEVİYEDE"
Berge, ülkede varsa bir ekonomik kriz Van'a çok fazla yansımadığını gördüklerini söyleyerek, "Her ne kadar ülkede ekonomik kriz varsa da, Van'ımız özel bir elle korunuyor. Dün akşam misafirlerimiz için otelleri aradım, ama inanın ben hangi oteli aradımsa dolu olduğunu gördüm. Şu an Van'da otellerde doluluk oranı yüzde 80-90'larda. Ama esnafımızın her alanda kendini yenilemesini istiyoruz. Bu dar boğazdan çıkmak için yenilenmeli ve gelişmeliyiz. Üstümüze düşen ne varsa bunu yapmalıyız. Van'ımızın turizm potansiyelini geliştirmeliyiz. Bakın Van'ın bugün Antalya'dan bir farkı yok. Sıcağımız da, soğuğumuz da bıktırıcı değil. İnşallah Van'ın her anlamda gelişmesi için, bizler de, sizler de üstümüze düşeni yapacağız" dedi.
Konuşmaların ardından güzellik merkezi gezilerek, merkezle ilgili tanıtım yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER