Başkan Yazar: Koronaya rağmen ders almadılar

Türk Diyanet Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar, başta Ankara Barosu olmaz üzere, İzmir ve Van baroları tarafından yapılan açıklamaya tepki göstererek, “İslam’ı rencide edici açıklamaları kınıyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik hakaretleri de kendilerine iade ediyoruz” dedi.

Başkan Yazar: Koronaya rağmen ders almadılar

  Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar, “Dinimize, örf ve adetlerimize uymayan bu cinsi sapıklara sahip çıkan, aynı zamanda adaletin savunucusu olarak geçinen söz konusu baroların; İslam’ı rencide edici ve Diyanet İşleri Başkanını suçlayıcı ifadelerin bulunduğu bu  bildiriminin altında imzası bulunanları  kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

  Yazar, “Diyanet İşleri Başkanımız, aynı zamanda İslam dinini temsil noktasında ülkemizde en üst makamda bulunan Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamızın bir Cuma hutbesinde ‘İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor’ sözleri bazı çevrelere dokunmuş olacak ki sözde insan , özde ise insanlıktan zerre kadar ilgisi olmayan bir örgüt tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, Ankara, İzmir Baroları olmak üzere maalesef Van’ımızın Barosu da bu cinsi sapıklara alenen destek vermişlerdir. Bunca Afet ve Koronaya rağmen Hâlâ bir ders alıp ta utanmadılar” diye konuştu.

  Başkan Yazar, sözlerine devamla “Koronadan, doğal afet , bela ve musibetlerden hâlâ ders almamış bu insan suretinden çıkmış mahlukların, sözde hukuk okumuş ama ilahi hukuku hiç sayan çevrelerce destek bulmaları manidardır… Hepimizde iyi biliyoruz ki zina ve eşcinsellik aile kavramını ve de yapısını yok eden, insanın asli fıtratına tamamen ters bir düşünce yapısıdır ve her devirde insanlığın başına bela olmuştur. Ahlaksızlık batağına gark olup boğulan bu yaratıklar, özellikle gençleri yoldan çıkararak peşlerinden karanlığa sürüklemekte, birçok ailenin  yok olup gitmesine neden olmaktadırlar. Kimse bunun adına özgürlük diyemez. Unutmayalım ki, bir toplumu toplum yapan sadece maddi değerler değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerdir de.Bizler toplumun manevi değerlerinin temsilcileri olarak bu ahlaksızlıklara göz yummayacağımız gibi, bu değerleri savunan Hocalarımızın da sonuna kadar arkalarında olacağımızı beyan ediyoruz. Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi olarak Diyanet işleri ve aynı zamanda Kurumumuzun Başkanı olan Ali Erbaş Hocamıza yapılan bu tür saldırıları kınıyor, başkanımızın bu yolda yalnız olmadığını bildirmek ve sonuna kadar yanında olduğumuzu beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölge:Emre An

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2020, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER