Başkan Gülebak: Basın camiamızın başı sağolsun

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu üyesi ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, deprem felaketinde hayatını kaybeden basın mensupları için başsağlığı mesajı yayımladı.

Başkan Gülebak: Basın camiamızın başı sağolsun

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem büyük yıkımlara ve büyük can kayıplarına neden oldu. Yaşanılan afette birçok basın mensubu da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu üyesi   ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak da depremin ilk gününden itibaren yaşadığı şehir olan Şanlıurfa’da deprem bölgelerini ziyaret etti. Başkan Gülebak ardından Adıyaman ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok bölgeyi ziyaret etti. Gülebak burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gülebak ayrıca hayatını kaybeden basın mensuplarının acısını paylaşarak, "Yaşadığımız üzücü afet olayında maalesef binlerce vatandaşımızı kaybettik. Zor günler geçiriyoruz tabiki birlik ve beraberlikle devletimizin çabaları ile bu felaketin üstesinden geleceğiz. Birçok ilde onlarca basın mensubu arkadaşımız hayatını kaybetti. Ölen arkadaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim. Umarım daha fazla canımızı kaybetmeyiz. Tekrar başımız sağolsun” dedi.

Vefat eden Basın mensuplarının isimleri şu şekilde;

Ruhi Akan (Jet Haber/Adıyaman),

İzzet Nazlı (DHA/ Hatay),

Burak Milli (AA / Hatay),

Gökhan Aklan (İHA / Hatay),

İskender Korkut (Mercan TV/Adıyaman),

Yunus Emre Doğan (Mercan TV/Adıyaman),

Kemal Öner (Adıyaman Telgraf),

Meltem  Özgen (TV sunucu/Adana),

Meltem Muhammed Akan (Adıyaman Haber) ,

Ayşe Figen Arlı (İskenderun Ses),

Aziz Çevlik (Manşet / K. Maraş),

Burak Alkuş (Adıyaman Ses),

Burak Mustafa Yüzbaşıoğlu (Bugün / K. Maraş),

Neşet Alkan (Haber Ekspres/Hatay),

Hidayet Özdemir (Gazeteci -Yazar/Adıyaman).

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2023, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER