Bahçesaray'daki su kaynağı büyülüyor

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde Müküs Çayı'nın çıktığı su kaynağı, Ramazan Ayı'nda da ilgi görüyor. Söz konusu su kaynağına giden vatandaşlar durgun suyun coşkulu bir nehre dönüşünün muhteşem güzelliği karşısında büyüleniyor.

Bahçesaray'daki su kaynağı büyülüyor

         Van'ın küçük ama şirin ilçelerinden Bahçesaray, havaların ısınması ile birlikte vatandaşların uğrak yerlerinden biri oldu. Ramazan Ayı olmasına rağmen işi dolayısıyla veya farklı nedenlerle ilçeye gidenler Müküs Çayı'nın çıktığı su kaynağına uğramadan ilçeden ayrılmıyor.

 


       Alim ve mütefekkir Feqiye Teyran'ın mekanı olan Bahçesaray'a gidenler bal ve ceviz aldıktan sonra su kaynağına giderek burada fotoğraflar ve videolar çekiyor ve muhteşem güzellikleri ölümsüzleştiriyor.

 


      Gazetemize konuşan vatandaşlar ise, "Müküs Çayı'nın bir kaya altında çıktığını duydu ve su başı olarak bilinen bölgeye geldi. Burasının özellikle yaz aylarında birçok kişi tarafından ilgi gördüğünü biliyoruz. Bizler Ramazan Ayı'nda işimiz dolayısıyla ilçeye geldik ve bu su kaynağına görmeden buradan ayrılmak istemedik. Bahçesaray'ın meşhur Müküs Çayı'nın bu kaynaktan çıktığını duyduğumuzda buraya uğrayalım istedik. Bir mağarayı andıran oyulmuş bir kaya içinde oldukça serin olan bir bölgede bu su kaynağının olması bizi gerçekten de büyüledi. Kayanın altında serin alanda dinlendik. Burası gerçekten de doğa harikası ve herkes tarafından görülmesi gereken bir yer. Ama yetkili makamların biraz daha bu bölgedeki eksikliklerin giderilmesi için çaba göstermesini istiyoruz" yorumunda bulunuyorlar.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER