Ateş: 'Üreten bir belediyemiz olsun istiyorum'

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Asena Türkoğlu Ateş, üretime büyük önem verdiğini söyleyerek, "Üretim olursa işsizlik azalır ve istihdam artar. Ben üretici bir iş kadınıyım. Bu anlamda önemli projelerim hayata geçmiş. İstiyoruz ki üreten bir belediyemiz olsun.

Ateş: 'Üreten bir belediyemiz olsun istiyorum'

              Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Asena Türkoğlu Ateş, Van'da gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısı öncesi Van'ın tanıtım elçisi olarak bilinen Yusuf Konak, bilmece ve fıkraları ile davetlileri kahkahaya boğdu.

 


           Daha sonra söz alan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Asena Türkoğlu Ateş, önce kendini tanıtarak, "Van doğumluyum, Van çocuğuyum. Sizlerin kardeşi, bacısıyım. Ben sanayici bir iş kadınıyım. Ben siyaset okudum, Avrupa Birliği masterı yaptım. Şimdi memleketime geldim. Benim dünyada birçok yatırımlarım oldu. Van çocuğuyum, neden Van'a yatırım yapmadım diye kendime sordum ve o yüzden siyasete atıldım" dedi.

 


            "SİYASET ÖNCESİ VAN İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIM"
Siyasete atılmadan önce önemli yatırımlar yaptığını belirten Asena Türkoğlu Ateş, "Bazı yaygın medyada haberlerim yayınlandı. 2016 yılından itibaren Van'a yatırımlar için çabalarım oldu. Van'a kurulacak olan bir serbest bölge için çok emekler sarf ettim. Ankara'ya gittim, defalarca görüşmelerim oldu. Serbest bölgenin kurulması için onay aldım. Bu serbest bölgeyi de Van Kapıköy Sınır Kapısı'nda, Özalp yolunda kurmayı düşünüyorum" diye konuştu.

 


              Özellikle ihracat ve üretime büyük önem verdiğini anlatan Ateş, "Van doğumuzun incisi. Bizler neden bir Gaziantep gibi olmayalım? Benim en çok önem verdiğim şey üretim. Üretim olursa herkes evine ekmek götürür. Bunları düşünerek yola çıktım. Sağ olsun eşim de bana bu konuda çok destek oldu. Kendisi de bilinen bir işadamıdır. Şimdi yatırımları belki birileri seçime bağlıyor olabilir. Ama bizler siyaset öncesi özellikle üretim işleri ile uğraşıyoruz. Neden Van Büyükşehir Belediyesi bir bebek arabası üretemesin? Neden bir çim biçme makinası üretemesin? Neden bir çöp arabası üretemesin? Bunların projeleri var ve kolaylıkla yapılabilir. Bunları satın alarak bu paraları harcamak doğru değil. Belediyelerimiz bir şirket kurarak bu ihtiyaçlarını karşıladığı gibi, satışını da yapabilir" ifadelerini kullandı.

 


         "ÇİN'DE BAZI ŞEHİRLERİN BELEDİYELERİ ÇOK AKTİF"
Çin'de kalmalarından dolayı oradaki bazı belediyelerden örnekler veren Ateş, "Orada üretime büyük önem verirler. Herkes eline tornavida alır. Boya da yapar. Kadınlar otobüs kullanabilir. Kepçe, dozer operatörü olurlar. Çin çok büyük bir ekonomiye sahip. Şimdi Van'da çok güzel işler yapılabilir. Gölümüzü turizme kazandırabiliriz, çok büyük projeler hayata geçebilir" diye konuştu.

 

           
             İmkân olması halinde güzel havada caddeye bir masa kurulması ve insanların özellikle üretim konusundaki düşüncelerini dinlemek istediğini belirten Ateş, "Ben üretime büyük önem veriyorum. İnanın üretim olursa birçok sorun çözülür. İşsizlik azalır, istihdam artar. Üretken bir belediyecilik düşünüyorum. Birlik olalım, birlikte bir şeyler üretelim. Ben belediye başkanı olmasam da bunu yapmak istiyorum. Kent konseyleri kuralım. İnsanların düşüncesini alalım. Van'ın ne gibi eksiklikleri var, bunları yazalım ve çözüm odaklı çalışalım istiyorum. Bize aş lazım, öyleyse bunu üretimle yapabiliriz. Gençlerimiz sporla uğraşsın istiyoruz. Kafelerde oturup zaman harcayan gençler olmasın arzusundayız" dedi.

 


               "BİZ ŞU AN İÇİN VE GELECEK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ, BUNA BAKALIM"
Son iki yıldır Van'da birçok belediyenin kayyumlar tarafından yönetildiği, çalışmaların güzel olup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ateş, "Geçmişe bakmayalım bence. Biz şimdiye bakalım. Van gelişmişse daha da ileriye götürelim. Biz şu an için ve gelecekte Van için neler yapabiliriz, bunları konuşalım" ifadeleri kullandı.

 


        Ateş, İzmir'deki ve başka yerlerde bulunan fabrikalarda üretilen bazı araçların fotoğraflarını da göstererek, "Biz inanırsak yapamayacağımız şey yok. Bizim işimiz üretmek. Bunlar bizim hayata geçirdiğimiz projeler. Şu araçların kalıpları İzmir'deki fabrikada duruyor. Neye yarar?" diye konuştu.

 


              Ateş eşinin de teknik anlamda çok önemli projeler hayata geçirdiğini söyleyerek, "Eşim 11 yıl Ferrari'de baş mühendislik yaptı. 2007'de helikopter üretmiş kendisi. Aynı zamanda motor tasarımcısıdır. Değerli arkadaşlar inanın biz Van'da güzel işler yapmak istiyoruz. Koltuk sevdalısı değiliz. Bu görev verilse de, verilmese de güzel çalışmalar düşünüyoruz. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin" diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2018, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER