Arıcılar Birliği'nin Çatak Şubesi hizmette…

Bölgedeki en güzel ve organik doğal bal diyarı olarak bilinen Van'ın Çatak ilçesinde Van Arıcılar Birliği Çatak Şubesi hizmete açıldı.

Arıcılar Birliği'nin Çatak Şubesi hizmette…

    Çatak Arıcılar Birliği Şube Başkanlığı’na ise uzun yıllardır sektörde söz sahibi olan ve Çatak ilçesinde tanınan ailelerden iş adamı Yılmaz Kuncu getirildi.

    İş adamı Yılmaz Kuncu gazetemize yaptığı açıklamada, “Doğal bal diyarı olarak bilinen güzel Çatak ilçemize böyle bir birliği kazandırdığımız için son derece mutluyuz. Halkımız artık yediği ballardan daha emin olacak ve daha fazla lezzet alacak. Çünkü Çatak yaylalarında bol nektarlı çiçek floralarında elde edilen ve katkı içermeyen saf, hakiki ve insan eli değmeyen kaliteli ballarımıza bir telefonla ulaşabileceklerdir. Arıcılıkla uğraşan çiftçilerimiz ise ihtiyacı olan tüm âlet, edavat ve ekipmanı şubemizde bulabileceklerdir. Halkımız istendiğinde Ballarımız adrese gönderme hizmetimizden de yararlanabileceklerdir. Ballarımızda Polen nektarı çok güçlü olduğundan balmumunu gerekmedikçe kullanılmamaktadır. Bir şifa kaynağı olan ballarımıza doyum olmayacağı gibi aksine bağımlılık yapacaktır. Şubemizde ballarımızın haricinde çeşitli amaçlar için kullanılan Çam ve Kestane Balı haricinde Arı Sütü, Polen, Propolis ve diğer ürünlerimiz de mevcuttur. Arıcılar Birliği Çatak Şubemizin resmi açılışını; bölgede meydana gelen Çığ afeti nedeniyle erteledik. Bu arada Çığda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, askerlerimize, korucularımıza Allah'tan rahmet dilerken, yaralananlara ise tez zamanda şifalar dilerim. Allah izin verirse havaların ısınmasıyla birlikte ilerleyen haftalarda açılışımızı yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER