Anaokulu yoluna kasis yapılsın!

Van'da İpekyolu İlçesi Alipaşa Mahallesi Şefkat Anaokulu önündeki yol sıcak asfalta kavuştuktan sonra, birçok araç sürücüsü okul yolu dinlemeden son sürat hız yapıyor. Öğrenci velileri ise, yollara okul yaya geçidi tabelası dikilmesini ve kasis yapılmasını istiyor.

Anaokulu yoluna kasis yapılsın!

            Van'ın İpekyolu İlçesi Alipaşa Mahallesi'ndeki birçok yol, Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi tarafından asfalta kavuşturulurken, yolların genişlemesi ve asfaltlanmasını fırsat bilen bazı sürücüler hızlı gitmekte sınır tanımıyor. Veliler ise, özellikle anaokuluna giden öğrencilere yol vermeyen ve okul yollarını önemsemeyip hızlarını düşürmeyen sürücülere tepki gösteriyor.

 


           Alipaşa Mahallesi'nde İskele Caddesi ve Sıhke Caddesi arasında kalan uzun sokak genişletilip asfaltlandıktan sonra, Şefkat Anaokulu'na ve İkinisan İlköğretim Okulu'na gitmek isteyen öğrenciler yanlarında velileri olunca bile karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyorlar.

 


            Veliler söz konusu sorunun çözüme kavuşturulmasını belirterek, "Altaylı Parkı'ndan İskele Caddesi'ne doğru giden ve uzun cadde-sokak olarak bilinen yol genişletildikten ve asfaltlandıktan sonra birçok araç oldukça hızlı gidiyor. Böyle olunca Şefkat Anaokulu ve İkinisan İlköğretim Okulu'na gitmek isteyen öğrencilerimiz karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyor. Bizler veliler olarak bu sıkıntının giderilmesini, yollara okul yaya geçidi levhası, yaya geçidi işaretleri ve kasisler yapılmasını istiyoruz. Duyarsız sürücülerin de kameralar vasıtasıyla görüntülenip gerekli cezai müeyyideler uygulanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER