Akademisyenlere proje hazırlama eğitimi veriliyor

Van’da Akademisyenler Derneği tarafından Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerinde bulunan üniversitelerdeki akademisyenler ile bu illerdeki sivil toplum kuruluşlarına proje hazırlama eğitim veriliyor. Konuyla ilgili Dernek Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep gazetemize açıklamalarda bulundu.

Akademisyenlere proje hazırlama eğitimi veriliyor

               2009 yılında akademisyen üyelerden oluşan isimler tarafından kurulan Akademisyenler Derneği önemli bir çalışmaya imza attı. Konuyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan dernek başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, hâlen 10 farklı üniversitede üyelerinin bulunduğunu belirtti.

 


           Proje ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Musa Gençcelep, “Akademisyenler Derneği tarafından hazırlanan projemiz; Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerinde bulunan üniversitelerdeki akademisyenler ile bu illerdeki sivil toplum kuruluşlarına proje yapma becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır. Projemizin adı “Akademisyenler ile STK’ların Buluşması” olarak geçmektedir. Bu projede, yukarıda ismi geçen illerdeki üniversitelerde görev yapan 50 akademisyen ve yine bu illerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine proje hazırlama konusunda eğitimler verilecektir” şeklinde konuştu.

 


          Projeniz hangi kurum tarafından desteklendiğini sorduğumuz Prof. Dr. Gençcelep, “Projemiz, Avrupa Birliği Sivil Toplum Destek Programının bir diğer bileşeni olan Yerel STK’lar Hibe Programı tarafından onaylanmıştır. Program Türkiye yürütücüsü Merkezî Finans ve İhale Birimi’dir. Projemiz bu yıl Ocak ayında başladı. Süresi 1 yıl olup 2019 yılı sonunda bitecektir. Projemize ait bütün etkinlikler Van’da yapılmaktadır. İlk önce akademisyenlerin eğitimi yapılacaktır. Akademisyen katılımcılarımızın aktif eğitimi 1 Nisan pazartesi tarihinde başladı ve 12 Nisan tarihinde sona erecektir.  Akademisyenler ve Sivil Toplum Kurumlarının temsilcilerinin katılacağı çalıştay haziran ayında yapılacaktır” diye konuştu.

 


         “HEDEFİMİZ PROJE SAYISINI VE KALİTESİNİ ARTIRMAK”
Söz konusu eğitim için hazırlıklar yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Musa Gençcelep, “Şu anda yaptığımız birebir eğitim için hazırlıklar yaptık. Projemizin Web ulaşımını hazırladık.  Çalışma bölgemizdeki üniversitelerde akademisyenlere duyuru yaptık. Şimdi de eğitim kısmının bir aşamasını yürütmekteyiz. Projemizin amacı çalışma bölgemizde yer alan illerdeki üniversitelerde ve STK’lar tarafından üretilen proje sayısını ve kalitesini artırmak” ifadelerini kullandı.

 


         Söz konusu proje için niçin Van’ı seçtiklerini sorduğumuz Dernek Başkanı Gençcelep, “İlimiz proje eğitimine gelecek olan katılımcıların konaklama ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması açısından daha fazla imkâna sahip olduğu için Van’ı merkez olarak seçtik. Projemizin hedeflerinden birisi de bu konudur. Fakat istihdam yaratması kısa sürede olacak bir olay değildir.  Burada alınan eğitimlere paralel olarak üretilecek olan yeni projelerde bunun sonuçlarını görebileceğiz. Katılımcıların ve STK’ların ortak noktada buluşmasına göre yeni projelerin proje alanımıza katkılarını görebileceğiz. Çalışmalarımız çok verimli geçmektedir.  Katılımcılar arasında çalışma grupları oluşturduk. Eğitimcilerimiz tarafından bu çalışma grubundaki arkadaşlara projenin isminden başlayarak sonuç raporuna kadar proje hazırlarken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılmaktadır. Uygulamalı olarak gösterilmektedir. Projemize katılan akademisyenlere, Van Yüzüncü Yıl, Muş Alpaslan, Bitlis Eren ve Hakkari üniversitesi rektörlüklerine, sivil toplum kuruluşlarına ve Programın Türkiye yürütücüsü Merkezî Finans ve İhale Birimine teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER