Ak Parti'ye bir aşiretten daha destek…

Ak Parti’ye bölgenin önemli aşiretlerinden biri olan Şemski Aşireti de desteğini açıkladı. Söz konusu aşiret liderleri, 31 Mart seçimlerinde Ak Parti’nin yanında olduklarını ifade ettiler.

Ak Parti'ye bir aşiretten daha destek…

    Erciş’te gerçekleşen Ak Parti’nin birlik yemeğine Büyükşehir Adayı Necdet Takva ile Erciş adayı A.Menaf Turan da katıldı. Bu yemekte yapılan açıklamada Şemski Aşireti seçimlerde Ak Parti’yi destekleyeceklerini açıkladı.
 

     Yemek programında konuşan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, “Erciş'in kaybedecek yıllarının olmadığını net olarak burada görmekteyim. Şu an burada adayına, ilçesine, partisine sahip çıkma arzusuyla hareket eden bir kitle görmekteyim. Bizlere inanın, bizler önümüzdeki 5 yıl içerisinde tek bir yoksul, tekbir işsiz kalmayacak şekilde ilimizi ilçelerimizi yeniden tasarlayacağız. Sizlere bunun sözünü veriyoruz. Bu seçimi kazanacağız ve bir yılda 20 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağız” dedi.
 

      AK Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Turan da aşiret mensuplarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Bir ayrışma üzeri değil, insanların bir birlerini tanıması üzerine aşiretler, kabileler, ırklar, soylar ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla biz aşiretleri diğer aşiretlerle ötekileştirmek üzere konumlandırmıyoruz, tanımlamıyoruz. Aşiretler, aynı aşiretlerin içindeki insanların birbirlerini daha iyi tanımaları, diğer aşiretlerle de birlik ve berberlik içinde yaşaması için önemlidir. Bizim sosyallik gerçeğimizdir." ifadelerini kullandı.

      Şemski aşiret mensuplarını temsilen konuşan AK Parti Erciş Belediye Meclis Üyesi adaylarından Mehmet Akif Yardımcı “Şemski aşireti bir bütün olarak Erciş ve Van'da zaferi göğüslemeyi niyet etmiştir" dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2019, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER