Ahmet Kaya severler İskele'deki kafede bir araya geliyor

Van’da İskele sahilindeki bir kafede, merhum özgün müzik sanatçılarından Ahmet Kaya’nın sevenleri bir araya geliyor. Kafe sahibi Ali İhsan Gül, Ahmet Kaya’nın kendilerinin yanında yerinin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ahmet Kaya severler İskele'deki kafede bir araya geliyor

     Son yıllarda Van'da artan kafelerde yeni eğilim, farklı konseptler ile kendi özel müşterilerine ulaşma amaçlı çalışmalar yapmaktan geçiyor. Bunlardan en ilginç olanı ise Van'ın İskele Sahilinde hizmet veren  Liman Kafe.

     Söz konusu kafeyi diğer kafelerden ayıran unsur ise kendine has yorumuyla gönüllere taht kuran ve özgün müziğin en önemli sanatçılarından olan sanatçı Ahmet Kaya hayranlarını bir çatı altında buluşturması.

    İşyeri işletmecisi Ali İhsan Gül gazetemize konuştu

    Gür, “Biz kafemizi yaklaşık onbeş senedir ailece işletmekteyiz. İş yerimizde gördüğünüz gibi her yer Ahmet Kaya'dan bir iz taşımaktadır. Rahmetli sanatçımızın bizdeki yeri apayrı olduğu için duvarlarda Ahmet Kaya'nın fotoğrafları, Ahmet Kaya 'nın türkü sözleri ve sadece Ahmet Kaya'nın seslendirdiği türküler aralıksız çalınmakta ve ne biz ne de müşteri kitlemiz yani Ahmet Kaya hayranları bu sevdadan asla vazgeçemiyoruz. Özellikle uzun kış gecelerinde her masaya ayrı soba kültürümüz oldukça ilgi görmekte ve semaverde kaçak çay eşliğinde sıcak sohbet alabildiğine koyu olarak sürmektedir. Kafemiz İskele Mahallemizin sahil kenarında çok muazzam bir görsel ziyafet sürmesinin yanı sıra gündüz ayrı gece ayrı güzellikleri izleme imkanı sunmaktadır. Van'da yaşayıp ve Ahmet Kaya hayranı olmasına rağmen kafemizi  halen görmeyen dostlarımız var ise sizin aracılığınız ile onları da en kısa zamanda bekliyoruz " ifadelerini kullandı.

     Kafenin daimi müşterilerinden Mücahit İpek ise, “Bana göre Van'ın en güzel mekanı burasıdır. Burayı çok seviyorum. Çünkü burada her yer Ahmet Kaya'dan bir iz taşıyor. Ben de Ahmet Kaya'nın iyi bir hayranı olarak sahil kenarında sessiz, sakin ve soba sıcaklığını alabildiğine yaşıyorum. Tüm Ahmet Kaya hayranlarını Liman Kafe'ye bekliyorum. Çünkü ben yaklaşık altı yıldır aralıksız bir şekilde haftada bir kaç gelmeme rağmen tabiri caizse buraya doyamıyorum. Burası olabildiği kadar otantik ve doğal olduğu için gündüz çalışmamın stresini burada kaçak çay ve Ahmet Kaya türküleriyle çok güzel bir şekilde atabiliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER