Abalı'da kayak yok, ama kızak keyfi yaşanıyor

Van’da 2010 yılında dönemin Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından hizmete açılan, fakat son iki sezondur yeterli kar yağışı olmadığı için kayak sezonu açılamayan Abalı Kayak Merkezi’nde, çocuklar kızak sezonunu açtı. Özellikle sömestr tatilini fırsat bilen çocuklar Abalı’da doyasıya kızak keyfi yaşıyor.

Abalı'da kayak yok, ama kızak keyfi yaşanıyor

       Gevaş İlçesi’ne 5 kilometre, Van’a ise 35 kilometre uzaklıkta bulunan Abalı’daki kayak tesisleri, geçtiğimiz sezon ve bu sezon yeterli kar yağışı olmadığı için kayak sezonunu açamadı. Önceki yıllarda ise binlerce kayak sever söz konusu tesisleri tercih ediyordu.

 


       Son iki sezondur bir türlü beklenen kar yağışının olmaması yüzünden, Van’daki kayak severlerin bir bölümü Çaldıran Kayak Merkezi’ne gidiyordu. Ancak Çaldıran’daki kayak pistleri kısa olduğu gibi, tesisler de oldukça ilkel. Teleskinin bile bulunmadığı Çaldıran’da, baby lift olarak bilinen birkaç yüz metre uzunluğundaki bir sistem sayesinde kayak yapanlar biraz yukarı çıkıp kayabiliyor.

 


       Van’daki kayakseverlerin çoğu Abalı’da kayak sezonunun açılmasını beklerken, çocuklar kızak sezonunu açtı. Özellikle hafta sonu yüzlerce çocuk Abalı’da doyasıya kızak keyfi yaşadı.

 


              Yeterli kar kalınlığına kavuşamayan tesislerde, kayak bölümü hizmete açılmazken, hemen yan tarafta çocuklar kızaklarla kayarak doyasıya eğlendi. Çocukların yanı sıra her yaştan vatandaşlardan da kızak keyfi yaşayanların olduğu görüldü.
       Aşırı yoğunluktan dolayı küçük çaplı kazaların yaşandığı görülürken, bazı çocuklar ise anne-babalarının kucağında kızak keyfi yaşadı.

 


         Gazetemize konuşan Selim Çiftçi isimli vatandaş, “Ben Gevaşlıyım. Çocuklar kızak yapmak istedi. Cuma günü tesislerdeki bir arkadaşı aradım, o da kayak bölümünün çalışmadığını, ama çocukların kızak yapabildiğini söyleyince bizler de bugün ailece buraya geldik. Pazar olması vesilesiyle burada yüzlerce araç gördük. Kızak pisti zaman zaman o kadar yoğun oldu ki, küçük kazalar yaşanabildi. 15 TL’ye kiraladığımız kızak ile birkaç saat çocuğumuzu eğlendirdik. Kızağımızı teslim ettiğimiz gibi başka birileri kiraladı. Yani o kadar yoğunluk oldu ki, kızakların bir bölümü iki kez kiralanmış oldu. Havanın güzel olması ailelerin burayı tercih etmesine yol açtı” diye konuştu.

 


         Öte yandan kayakları ile birlikte gelen bazı kayak severler ise tesislerin çalışmamasının üzüntüsünü yaşadı. Abalı Mahallesi’ndeki bazı kayak severler ise, kayaklı koşu yapmanın avantajını kullanarak yukarı doğru zorlanarak çıkıp, aşağı doğru zevkle kaymanın keyfini yaşadı. Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2019, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER