EKONOMİ

Eylül Ayında Mal İhracatı 22,6 Milyar Dolar Oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eylül ayında mal ihracatının 22,6 milyar dolar olduğunu, hizmet ihracatının da artış gösterdiğini açıkladı. 2025’in ihracat hedeflerine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Abone Ol

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eylül ayı dış ticaret verilerini açıklayarak, ihracatın geçen yıla göre yüzde 3 artarak 22,6 milyar dolara ulaştığını ve bu rakamın tüm zamanların en yüksek eylül ayı ihracatı olduğunu duyurdu.

Bakan Bolat’ın Açıklamaları

Bolat, eylül ayı dış ticaret verilerine ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Eylül ayında mal ihracatımız yüzde 3 artarak 22,6 milyar dolara yükseldi ve tarihimizin en yüksek eylül ayı ihracat rekorunu kırdık. Bu, geçen yıla göre 651 milyon dolarlık bir artış anlamına geliyor. Ayrıca, 2025’in ilk 9 ayında 7 ay boyunca mal ihracatımızda artış sağladık ve net 8 milyar dolarlık bir yükseliş kaydettik.”

Hizmet İhracatı ve Yıllık Hedef

Bolat, hizmet ihracatında da önemli bir başarı elde edildiğini belirtti: “İlk 9 ayda hizmet ihracatımız tahmini olarak 3,2 milyar dolar artış gösterdi. Son 12 ayda yıllıklandırılmış hizmet ihracatımız 120,4 milyar dolara ulaştı. Bu sonuçlarla, 2025 için belirlediğimiz 390 milyar dolarlık mal ve hizmet ihracatı hedefimize eylül ayı itibarıyla ulaşmış bulunuyoruz.”

Yıllık İhracat Rekoru

Bakan, yıllıklandırılmış mal ihracatında da rekor kırıldığını vurgulayarak, Türkiye’nin dış ticaretteki güçlü performansının devam ettiğini ifade etti.