Güncellenen çalışmaya göre, 2013 yılında 485 olarak kaydedilen diri fay sayısı, yapılan yeni saha çalışmaları ve akademik araştırmalar sonucunda 700’e yükseldi.
MTA Genel Müdürü Vedat Yanık, güncellenen haritanın deprem tehlike analizleri ve altyapı planlamaları açısından önemli bir veri kaynağı olacağını belirtti. Yanık, yeni sayısal veri tabanının ulusal düzeyde zarar azaltma politikalarına katkı sağlayacağını ifade etti.
Türkiye genelini kapsayan güncel diri fay haritasında Van ve çevresindeki aktif fay hatlarının da detaylı şekilde yeniden değerlendirildiği öğrenildi.
https://tdth.afad.gov.tr/TDTH/main.xhtml adresini tıkladıktan ve e-Devlet girişi yaptıktan sonra Türkiye Deprem Tehlike Haritası İnteraktif Web Uygulaması'na ulaşabilecek.





