KKM hesaplarından çıkış sürüyor

Kur Korumalı Mevduat hesaplarının büyüklüğü geçen hafta 8 milyar 441 milyon lira düşüşle 2 trilyon 258 milyar liraya geriledi.

KKM hesaplarından çıkış sürüyor

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında, geçen yılın ağustos ayından bu yana aralıksız düşüş sürüyor.

Geçen hafta hesaplardan 8 milyar 441 milyon liralık daha çıkış yaşandı. Böylece hesapların toplam büyüklüğü 2 trilyon 258 milyar liraya geriledi. Aynı dönemde Merkez Bankası rezervleri de 124 milyar 80 milyon dolar oldu. Bunun 64 milyar 967 milyon doları döviz, 59 milyar 113 milyon doları da altın rezervlerinden oluştu.

Öte yandan yurt dışındaki yerleşik kişilerin Devlet iç Borçlanma Senedi alımları da sürdü. Yabancıların DİBS stoku, 2 yılın zirvesine çıkarak 3 milyar doları aştı. Bu dönemde yabancıların elindeki hisse senedi stoku da 38 milyar dolara dayandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKM'nin ağır faturası
KKM'nin ağır faturası - 2 hafta Önce

Tebrikler Mehmet Şimşek bakanımız. Kur Korumalı Mevduat (KKM) denen ve ülke kaynaklarını yani fakirin hakkını alıp zenginin kur farkı diye havadan para bağışlayan ucube sistem yüzünden Merkez Bankası 810 milyar TL zarar etti. Daha doğrusu hepimiz, ülkemiz zarar etti. Parası bol olup bankalara mevduat hesabı açan zenginler kazandı. Ülke nüfusunun ezici çoğunluğu kaybetti. Neyse ki yıllardır yapılan uyarılara hak verildi. KKM'den çıkış kararı verildi. Fakat hâlâ sıfırlanması için yapılacak çok iş var.

SIRADAKİ HABER