Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 14 yaşındaki lise öğrencisi G.A., iki kız tarafından sokak ortasında saçından sürüklenerek darbedildi. Olayın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması, tepkilerin kısa sürede büyümesine neden oldu.
Eski Tartışma Yeniden Alevlendi
Olayın 22 Kasım’da meydana geldiği belirtildi. İddiaya göre G.A., yaklaşık iki yıl önce tartıştığı iki kızla sokakta karşılaştı. Karşılaşmanın ardından başlayan sözlü tartışma kısa sürede şiddete dönüştü. Şüpheliler, genç kızı yere düşürüp saçlarından çekerek sürükledi ve defalarca darbetti.
Görüntüleri Kaydedip Sosyal Medyada Yaydılar
Saldırı anında olay yerinde bulunan iki erkek, cep telefonlarıyla şiddeti kaydedip görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaştı. Bu durum, olaya ilişkin tepkilerin daha da artmasına yol açtı.
Aile Şikayetçi Oldu, Saldırganlar Gözaltında
G.A.’nın ailesi görüntüleri gördükten sonra polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine iki kız saldırgan gözaltına alındı. Şiddet görüntülerini çeken ve paylaşan iki kişinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği ifade edildi.




