Elazığ’da şekerleme sektöründe yeni lezzetler üzerine çalışmalar sürüyor. Ece Çerez ve Şekerleme işletme sahibi İhsan Çakmak’ın badem şekerinden yola çıkarak ürettiği cevizli şekerin beğeni toplaması üzerine bu kez vişneli ceviz şekeri hazırlandı. İlk olarak deneme amacıyla az miktarda üretilen yeni lezzet, vatandaşlara ikram edildi. Olumlu geri dönüşlerin ardından ürünün seri üretimine başlandı.

Yerli ürünlerle yeni bir tat ortaya çıktı
Cevizli şeker üretiminin ardından ürün çeşitliliğini artırmak isteyen işletme, Ar-Ge çalışmaları sonucunda vişneli ceviz şekerini geliştirdi. Elazığ’ın tescilli ürünü olan yerli vişne ile yerli cevizin buluşturulduğu şekerlemede pancar şekeri ve karaçalı suyu da kullanıldı.
İlk denemelerde işletme çalışanları tarafından tadılan ürün, beğenilmesinin ardından müşterilere ikram edildi. Vatandaşların vişneli cevize gösterdiği ilgi, ürünün satışa sunulmasında etkili oldu.

Tatlı ve ekşi dengesi ön plana çıkarıldı
Vişneli ceviz şekerinin hazırlanmasında vişnenin kendine özgü tadının korunmasına ve tatlı ile ekşi lezzetlerin dengelenmesine önem verildi. İşletme, yeni ürünle birlikte özellikle vişne seven müşterilerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.
Ece Çerez ve Şekerleme işletme sahibi İhsan Çakmak, yeni ürünün ortaya çıkış sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Elazığ'da ceviz şekerini yaptıktan sonra ilk defa vişneli ceviz şekerini ürettik. Ar-Ge çalışmalarından sonra böyle bir ürün ortaya çıkardık. Halkımız tarafından bayağı beğenildi. İlk başta kendi ekip arkadaşlarımız arasında deneme amacıyla yaptık. Aklımıza yatınca ve çok da beğenince müşterilerimize ikramda bulunduk. Beğenilince satışa sunduk” dedi.

Hedef, vişneli cevizi Türkiye’ye ulaştırmak
Vişneli cevize yönelik talebin kendilerini memnun ettiğini belirten Çakmak, ürünün şimdilik yalnızca kendi şubelerinde satışa sunulduğunu söyledi. Daha önce ürettikleri cevizli şeker için Türkiye’nin farklı illerinden sipariş almaya başladıklarını aktaran Çakmak, vişneli cevizi de kısa süre içerisinde ülke genelindeki tüketicilere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.




