Tank Konteyner Isıtma Hizmetinde Uzmanlığın Adresi: Dilmak Makina

Tank Konteyner Isıtma Hizmetinde Uzmanlığın Adresi: Dilmak Makina

Büyük tanklarda genellikle çok yüksek miktarda hassas madde depolaması yapılmakla birlikte bu tür depolarda istenilen sıcaklığın tüm yıl boyunca hava koşullarından bağımsız bir şekilde sağlanması gerekir. Asfalt, boya, glikoz, jelatin, çeşitli ağır yağlar ve gres gibi pek çok malzemenin işlenmesi ve bir yerden bir başka yere aktarılması gereken durumlarda malzemelerin uygun akışkanlığa getirilmesi en önemli konudur.

Tank konteyner muayene ve bakım onarım hizmetinin yanı sıra tank konteyner ısıtma hizmetleri de sunan Dilmak Tanker uzmanlığı ve hizmet kalitesi ile ön plandadır. Tank konteyner ısıtma hizmetleri mevsimsel değişiklikler başta olmak üzere olumsuz hava koşulları ya da ürün özellikleri dolayısıyla sıvı kimyasal maddeler zaman içinde akışkanlığını kaybettiğinde kaybedilen maddelerin yeniden kazanımını sağlama amacıyla gündeme gelir.

Tanker ısıtma işlemleri sırasında taşımalar sırasında kendi doğasından ya da hava koşullarından dolayı akışkanlığı azalan çeşitli kimyasalların gerekli olan tahliye derecelerine ulaştırılması için sıcak su, buhar ve elektrikle ısıtma yapılması sağlanmaktadır.

Tank ısıtma hizmeti tank konteynerlerin içinde bulunan dökme sıvı yükler için zaman ve maliyet avantajı sunar. Tank ısıtma hizmetleri üretim sürecinde kullanılması söz konusu olan ham maddelerle birlikte kimyasal maddelerin aşırı soğuk hava şartlarından etkilenmesini önlemek için başvurulabilecek en etkili çözümdür. Böylece üretim sürecinde hiçbir aksama yaşanmaz. Ayrıca ham maddelerin ve kimyasal maddelerin bozulmasını önlemek ciddi ölçüde maliyet tasarrufu sağlar.

Tank Isıtma Hizmeti Neden Önemlidir?

Depolama tanlarında meydana gelen ısı farklarından kaynaklanan yoğuşma, tank içerisinde nemlenme oluşmasına yol açar. Bu nemlenme doğal olarak tankın içindeki ürünün katı ya da sıvı olması gözetilmeksizin çeşitli şekillerde bozulmalara neden olabilir. Isıtılmayan sıvı ürün dolu tanklarda soğuktan kaynaklanan kristalize etki ortaya çıkabilir. Doğru ısıtma sisteminin tercih edilmediği tanklarda yoğuşmadan kaynaklanan nemlenme ve bu nemle oluşan suyun sıvıya teması sonucu yine kristalizasyon oluşması mümkündür.

Bu sıvıların büyük kısmı belirli sıcaklıklar arasında kontrol edilmediği takdirde kimyasal bozulma riski vardır. Sıvı dolu tankların doğru bir şekilde ısıtılması kadar önemli olan diğer bir nokta katı ürünler için uygulanan tank ısıtma hizmetidir. Katı ürünlerin homojen bir dağılımı olmadığından çoğunlukla tank içinde hava karışımı söz konusu olabilir. Bu hava karışımı ısı farkı sonucunda yoğunlaşarak katı parçacıklı ürünler birbirine yapışabilir, topaklanma oluşabilir ve çeşitli bakteriler üreyebilir.

Ayrıca tank yüzeyinde ortaya çıkan nemlenme tank içinde ortaya çıkan katı parçacıkların tank yüzeyine yapışmasına neden olmakta ve kalınlaşan katman üretimde kayıplara yol açmaktadır. Tüm bu unsurlar değerlendirildiğinde hem mali kaybın hem de emek ve zaman kaybının söz konusu olduğu görülebilir.

Bunun sonucunda bazı ürünlerin fiziksel yapısından ve iklim şartlarından dolayı donan ve akışkanlığını kaybeden kimyasallar alıcıya ulaşmadan önce ısıtılmasına ihtiyaç duyulur. Isıtma süreci belirli proseslere bağlı olarak sürekli kontrol ve denetim gerektirmektedir.

Dilmak Tanker ISO tanklarında pek çok çeşit ürünü ısıtmanın getirdiği tecrübeyle doğru proses süreçlerini işletmekte, sürecin her aşamasını kontrol altında tutmakta, ürünün özelliğine ve belirtilen ısı derecelerine göre buhar ve sıcak suyla ısıtma hizmetlerini güvenli ve etkin şekilde birbirine entegre hizmetler olarak sağlamaktadır. Bu kapsamda buhar ve sıcak su ünitelerinde ısıtma hizmeti hem tehlikeli olmayan hem en tehlikeli ürünler için verilmektedir.

Neden Dilmak Tanker’i Seçmelisiniz?

Dimak Tanker Yıkama İstasyonu lojistik operatörlerine ve dökme likit kimyasal ürünleri ile ilgili faaliyetler gerçekleştirenlere gerekli desteği sağlama amacı ile 1995 yılında kurulmuştur. Üretim ve sanayinin merkezinde kurulmuş bulunan Dilmak Tanker Yıkama İstasyonu’nun ana faaliyet kolu kimyasal ürün taşıyan karayolu tankerlerini ve tank konteynerleri yıkamak olsa da sunulan hizmetler yalnızca bununla sınırlı değildir. Sanayinin ve limanların merkezinde yer alan Dilmak Tanker Yıkama İstasyon bugün aynı zamanda depolama, bakım-onarım ve ısıtma ile ilgili hizmetler de vermektedir. Dilmak Tanker müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda aynı zamanda tank depolama hizmeti alanında da faaliyetlerini sürdürmektedir.

Dilmak Kimyasal Tanker Yıkama ve Arıtma Tesisi alanında deneyimli ekibi ile dökme kimyasal taşımacılık ve kimyasal tanker yıkama sektöründe güvenli, kaliteli ve çevre dostu hizmet sağlamaktadır. Dilmak Tanker yaptığı yatırımlar sonucu global ağdaki varlığını güçlendirmeye ve gelişen taleplere bağlı olarak hem dökme kimyasal taşımacılık hem kimyasal tanker yıkama sektörünün mevcut hizmet standartlarını yükseltmeyi hedeflemektedir.

Dilmak Tanker Yıkama İstasyonu 2010 yılından bu yana düzenli olarak SQAS denetimlerinden geçmekte olup her dentim sonucunda yüksek puanlar almaktadır. Yüksek kalitede yıkama standartları doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekte olan Dilmak Tanker Yıkama İstasyonu SEÇ-K süreçlerine ilişkin her alanda faaliyetlerine titizlikle devam etmektedir.

Ayrıca ISO 9001 – IS0 45001 – ISO 10002 – Kalite yönetim sistemleri, İSG Yönetim Sistemleri ve Müşteri Memnuniyeti sistemleri ile ilgili sertifikasyonlarının devamlılığı Dilmak Tanker tarafından düzenli olarak sağlanmaya devam edilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29