Sıva Filesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi ve Bilinmesi Gerekenler

Sıva Filesi Satın Alırken Dikkat Edilmesi ve Bilinmesi Gerekenler

Yapıları daha dayanıklı hale getirmek ve üzerinde çeşitli nedenlerden dolayı çatlakların oluşmasını riskini önlemek amacıyla kullanılan özel yapı malzemeleri, sıva filesi olarak adlandırılmaktadır. Taşıyıcı malzeme olarak kullanılan bu fileler, dış ve iç cephelerde yalıtım yapılmasına da imkan tanımaktadır. Bu nedenle inşaat sektöründe sıklıkla tercih edilen ürünlerin başında yer almaktadır.

Sıva filesi satın almak isteyen kişiler, aynı zamanda marka ve model tercihi konusunda da dikkatli olmalıdır. Başarılarını ve kalitesini kanıtlamış olan ürünlerin tercih edilmesi, her zaman için güvenilirliğin göstergesidir. 2017 senesinden itibaren sektöründe attığı tüm adımlarla büyük başarılar yakalamış olan Sıva Filesi ailesi, her zaman için kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun olan çözüm önerilerini sunmaktadır. Bunun için yapılması gereken tek şey ise Sıva Filesi adresinin ziyaret edilmesidir.

Sıva filesi için doğru ürünlerin seçilmesi ve uygun bir teknikle kullanılması, yapı ömrünün uzatılmasında doğrudan etkilidir. Bu sayede yapılar, daha dayanıklı ve konforlu bir hale gelmektedir. Doğru sıva filesi satın alırken dikkat edilmesi ve bilinmesi gerekenlerin ise kısaca şu şekilde sıralanması mümkündür:

     Kullanım Alanının Özellikleri: Sıva filesi satın alırken kişiler, öncelikle uygulama alanının özelliklerini değerlendirmelidir. Alanın ölçüsü, ortam koşulları, maruz kaldığı çevresel faktörler, iç ya da dış cephe olması gibi tüm detaylar ürün seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler arasında yer almaktadır. Köşeler ve kirişlerde kullanılacak olan sıva fileleri, en az 30 santimetre genişliğe sahip olmalıdır. Bu sayede çatlak oluşumunun engellenmesi mümkün hale gelmektedir.

     Esnek Yapıda Ürünlerin Seçilmesi: Duvarlarda çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen fiziksel değişimler, zaman içerisinde deformasyonlara neden olmaktadır. Seçilen sıva filesinin esnek bir yapıya sahip olması ise bu noktada büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü esnek yapıdaki fileler, uygulama yüzeyine uyum sağlayarak işlevlerini sürdürmeyi başarabilmektedir.

     Alkali Direnci: Sıva filesi satın alırken dikkat edilmesi gereken en kritik değerlerden biri de alkali direncidir. Yüksek alkali düzeyleri karşısında direnç gösteren fileler, zaman içinde görülmesi muhtemel olan erime ve deforme olma gibi risklerin önlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede daha uzun ömürlü bir kullanım imkanına sahip olunmaktadır.

     Sıva Filesi Ölçüleri: Sıva fileleri, farklı uzunluk ve kalınlıklarda üretilebilen yapı malzemeleridir. Bu nedenle yalnızca genişlik ve uzunluk ölçülerine değil; kalınlık ölçülerine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle dış cepheler çevresel etmenlere daha yoğun şekilde maruz kaldığı için mümkün oldukça kalın yapıdaki sıva filelerinin kullanılması önerilmektedir.

     Kaplama Ağırlığı: Sıva filesi satın alırken ağırlık değerlerinin de incelenmesi gerekmektedir. Bu noktada kaplama ağırlığı ve kaplamasız ağırlık olmak üzere iki değer sunulmaktadır. Dış cephelerde kullanmak için alınan filelerde kaplama ağırlığı, kaplamasız ağırlığın %20-25’i kadar olmalıdır. Bu sayede çok daha dayanıklı bir kullanım imkanı elde edilmektedir.

     Korozyon Direnci: Metal sıva filesi tercih edecek kişilerin dikkat etmeleri gereken en önemli husustur. Çünkü bu fileler, nem ve rutubete maruz kaldıkları zaman oksitlenme ve paslanma gibi problemler gösterebilmektedir. Bu durum sonucunda ise fonksiyonelliğin sürdürülmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle metal sıva filesi satın alırken mutlaka korozyon direnci gösteren yapı malzemeleri tercih edilmelidir.

     Birim Ağırlığı: Uygulama alanı ve birim ağırlığının birbirleri ile uyumlu olmaları, işlem sonucunda elde edilecek olan avantajları doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle kullanılacak filenin birim ağırlığına dikkat edilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle alçı sıva ya da kaba sıva uygulamaları için mümkün oldukça yüksek birim ağırlığına sahip ürünler tercih edilmelidir. Bu kapsamda 160 ila 165 gram arasındaki değerler uygun görülmektedir.

     Kullanım Amacı: Sıva fileleri, genel olarak yapı ömrünün uzatılması ve dayanıklılığın artırılması için kullanılan ürünlerdir. Ancak ısı ve gürültü izolasyonunu sağlamak isteyen kişiler için de uygun bir yardımcı olabilmektedir. Bu nedenle sıva filesi satın alırken hangi işlevlere sahip olduğunun ve kullanım amacının net bir şekilde belirlenmesi oldukça önem taşımaktadır.

     Uygun Bileşenlerin Seçilmesi: Sıva fileleri, birçok farklı kullanım alanına sahiptir. Bu nedenle üretim sırasında tercih edilen bileşenler de birbirlerinden farklılık gösterebilmektedir. Tavan ya da zeminde kullanılmak için sıva filesi satın almak isteyen kişiler, mutlaka plastik bileşenlerden destek alan ürünleri tercih etmelidir. Bu sayede basınç kaynaklı çatlakların önlenmesi mümkün hale gelmektedir.

     Kullanıcının Tecrübeleri: Sıva ve duvar ustaları, her zaman için doğru tekniklerle uygulama yapabilme becerisine sahip olmaktadır. Ancak amatör kullanıcılar, uygulama aşamalarında çeşitli sorunlar yaşayabilmektedir. Özellikle filenin doğru şekilde konumlandırılamaması ve uygulama sırasında kayması, alınacak sonucun olumsuzluğuna yol açmaktadır. Bu durumlar karşısında kişiler, uygulaması çok daha kolay olan yapışkanlı sıva filelerini kullanabilmektedir. Bu ürünler aynı zamanda pratikliği ile öne çıkmayı başarmaktadır. Bu nedenle doğrudan uygulamalar için de sıklıkla tercih edilmektedir.

     Yardımcı Ürünlerin Seçimi: Sıva filesi uygulamalarının ardından en etkili sonuçların alınabilmesi için mutlaka uygulama alanı özelliklerine uygun olan yardımcı ürünlerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Özellikle alçıpan yüzeylere file uygulaması yapmada öncesinde derz bandı kullanılması büyük bir önem taşımaktadır. Alçıpanların birleşme yerlerine bu bant ile kaplama yapılması ve üzerine sıva filesi uygulanması, en etkili sonuçların elde edilmesine imkan tanımaktadır.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2023, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER