Batı Trakya türk Öğretmenler Birliği Eski Başkanı Sami Toraman Hayatını Kaybetti

Eğitim Camiasında Derin İzler Bıraktı

Van'da 22 Temmuz Elektrik Kesintisi! İşte İlçe İlçe Kesinti Listesi
Van'da 22 Temmuz Elektrik Kesintisi! İşte İlçe İlçe Kesinti Listesi
İçeriği Görüntüle

28 Ekim Salı günü İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yuman Sami Toraman'ın vefat haberi, özellikle Batı Trakya'daki Türk eğitim camiasında büyük bir hüzün yarattı. Eğitimcilik mesleğine adadığı hayatı boyunca, Toraman Batı Trakya Türklerinin eğitim haklarının korunması ve genç nesillerin kültürel ve milli kimliklerini yaşatması için bıkmadan mücadele etti.

Onun başkanlığında yürütülen çalışmalar, Batı Trakya Türk öğretmenler camiasının birliği ve dayanışması açısından önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Meslektaşları ve eski öğrencileri arasında saygı ve sevgiyle anılan Toraman'ın vefatı, bu önemli davanın bir neferini kaybetmek anlamına geliyor.

Cenazesi Gümülcine'de Toprağa Verilecek

Emekli eğitimci ve Birlik eski başkanı Sami Toraman için son veda, yıllarca hizmet ettiği Batı Trakya topraklarında gerçekleşecek.

  • Tarih: 31 Ekim Cuma.

  • Yer: Gümülcine.

  • Vakit: İkindi namazının ardından.

Merhumun naaşı, kılınacak cenaze namazının ardından ebedi istirahatgâhına defnedilerek Batı Trakya'daki sevenleri tarafından uğurlanacak.

Muhabir: Semra Terkoğlu